Vreme čitanja: oko 1 min.

UEFA drakonski kaznila heroja Turske zbog pokazivanja simbola ekstremističke organizacije

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Simbol "Sivih vukova" došao je glave Merihu Demiralu

  • 0
Merih Demiral Foto: Daniela Porcelli / SPP / imago sportfotodienst / Profimedia

UEFA nije imala milosti prema turskom štoperu Merihu Demiralu, koji je dobio suspenziju za naredni meč, gde će Turci u četvrtfinalu igrati protiv Holandije.

Demiral je tokom meča sa Austrijom u Lajpcigu, u osmini finala bio heroj Turske jer je postigao oba gola u pobedi od 2:1, a slavio ih je simbolom "Sivih vukova", turske ekstremističke organizacije koju neke zemlje žele da proglase terorističkom.

"Sivi vukovi" veruju u superiornost turske rase i teže ujedinjenju svih turskih naroda u jednu državu, koja bi bila proširena od Balkana, do centralne Azije i Kine.

Demiral se ipak nije pokajao zbog svog postupka, a zastava "Sivih vukova" mogla je da se vidi i na tribinama stadiona u Lajpcigu.

- Način na koji sam slavio ima veze sa mojim turskim identitetom, zato sam napravio ovaj gest. Video sam ljude na stadionu sa istim gestom. Ne postoji nikakva skrivena poruka.

- Svi smo mi Turci, jako sam ponosan što sam Turčin. To je smisao svega. Samo sam želeo da pokažem koliko sam srećan, nadam se da će biti više prilika da ponovo pokažem ovaj gest - zaključio je Demiral.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA