Vreme čitanja: oko 2 min.

Redari prebijali navijače zbog nagrade od 50 evra: Otkriveni detalji jezivog nasilja i skandala na Euru

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oglasila se UEFA, a reagovala policija zbog jezivog skandala

  • 1
Prebijanje navijača Printscreen: Twitter/@Record_Portugal

Užasne scene viđene su tokom meča Portugala i Slovenije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, kada je obezbeđenje tuklo jednog od navijača koji je utrčao na teren. A, posle svega su poznati i detalji celog skandala.

Prema informacijama nemačkog lista Bilda, zaštita Kristijanu Ronaldu (39) od navijača koji upadaju na teren, navodno je dovela do zastrašujućeg eskaliranja nasilja tokom pobede Portugala u osmini finala protiv Slovenije (3-0 posle jedanaesteraca).

U Frankfurtu je jedan navijač pokušao da uđe na teren tokom izvođenja jedanaesteraca, ali je zaustavljen od strane četvorice redara između tribina gde se nalaze domaći i gostujući navijači. Prema informacijama Bilda, snimci pokazuju kako je navijač udario redara nogom i glavom. Ubrzo su se umešali pripadnici obezbeđenja i brutalno reagovali na navijača.

Video snimci brutalnih scena, koje je objavio portugalski list "Record", prikazuju nasilje koje je zabeležio navijač.

Policija koja je odmah stigla na mesto događaja, pokrenula je istragu zbog sumnje na telesne povrede.

Kako saznaje Bild, napadači su navodno zaposleni u firmi za obezbeđenje "Securitas", koja takođe obezbeđuje i utakmice domaćeg tima Eintracht Frankfurta.

Pre meča Portugala, osoblje Evropskog prvenstva upozorilo je službu obezbeđenja da bi od sada na utakmicama na kojima je prisutan Ronaldo, trebalo da bude više osoblja i da se mnogo strožije postupa protiv onih koji utrče na teren.

Svedok je čak rekao Bildu da je tokom preliminarne sednice visoki član službe obezbeđenja najavio nagradu od 50 evra za svakog navijača koji bude sprečen da utrči na teren.

Moguće je da je ova najava dovela do toga da redari izgube kontrolu i nasilno se obračunaju sa navijačima. Kada je Bild kontaktirao firmu za obezbeđenje, nisu želeli da komentarišu incident.

UEFA za sada nije obaveštena o stanju navijača. Međutim, prema informacijama Bilda, i policija vrši istragu nad navijačem.

Evropska asocijacija je izjavila: "UEFA osuđuje svaki oblik nasilja i svesna je incidenta između redara i navijača tokom utakmice Portugala i Slovenije. Incident zabeležen na video snimku je predmet policijske istrage. UEFA neće davati izjave o ovom slučaju dok istraga ne bude završena."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XYZ

    4. jul 2024 | 08:31

    Na šta su spali Nemci da im 50 evra toliko znači. Valda su se razvodnili sa stranim radnicima pa sve više na njih lice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA