≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo su svi parovi četvrtfinala Evropskog prvenstva: Maltene nije bilo nikakvih iznenađenja!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spali smo na osam ekipa!

  • 12
Kristijano Ronaldo Euro 2024 Portugalija - Slovenija Foto: Tanjug/AP

Evropsko prvenstvo u fudbalu je pre nekoliko dana ušlo u drugu polovinu, a nakon utakmica odigranih u utorak okonačana je osmina finala. Do prolaska u narednu rundu uglavnom su prošli svi favoriti, a dueli ove faze bili su daleko više taktički nastrojeni u odnosu na grupnu fazu.

Tako smo nakon vikenda dobili jedan izuzetno jak i drugi zanimljiv par četvrtfinala. Španija je posle slavlja od 4:1 protiv Gruzije zakazala okršaj sa Nemcima. Domaćin je izbacio dželata Srbije, reprezentaciju Danske sa 2:0.

U donjoj polivini žreba Švajcarske je možda napravila najveće iznenađenje izbacivpi Italiju sa 2:0, mada to mnogi i ne smatraju previše čudnim s obzirom na formu timova. "Sajdžije" su u četvrtfinalu zakazale duel i sa drugim finalistom iz 2021. Engleskom, koja se nakon makazica Džuda Belingema u nadoknadi i gola Harija Kejna izvukla protiv Slovačke i slavila sa 2:1.

Ponedeljak nam je priredio uspavanku i prolazak Francuske protiv Belgije (1:0), a zatim i odličan meč bez golova Portugalije i Slovenije, koji su Kristijano Ronaldo i drugovi rešili nakon penala.

Poslednjeg dana gledali smo i ubedljivu pobedu Holandije nad Rumunijom od 3:0, kao i najbolji meč osmine finala, iako na papiru možda to i nije bilo očekivano. "Lale" će na kraju ići na Tursku koja je slavila protiv Austrije sa 2:1.

Parovi četvrtifnala:

Španija - Nemačka

Portugal - Francuska

Holandija - Turska

Engleska - Švajcarska

(Telegraf.rs)

Video: Šurbatović: Ne verujem da Stojković može da preokrene stvari, odlazim sa funkcije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • oranje bom

    2. jul 2024 | 23:28

    u finalu netherlands pobeđuje deutschland

  • Ed

    3. jul 2024 | 00:10

    Turci u finalu

  • Mauro

    3. jul 2024 | 09:16

    1 Francuska 2 Svicarska ovo dalje i nije bitno,nevidim kako ce svaba pobjedit Spanjolsku,nevidim kako ce Englezi pobjedit Svicarsku i nevidim kako ce se Spanjolci usudit igrat njihov presing prema Francuzima a ako se to usude Francuzima da rade ufff bit ce potop Spanjolske.Jer Francuzima je kontra glavno oruzje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA