≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Piksi je legenda, ali...": Kritika na račun selektora stigla iz srpskog Superligaša

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vladimir Matijašević nije zadovoljan onim što je video na Evropskom prvenstvu

  • 3
Dragan Stojković Piksi Foto: Tanjug/AP

Direktor Čukaričkog, Vladimir Matijašević, pričao je o mnogim temama u intervjuu za zvanični sajt kluba, a dotakao se i Evropskog prvenstva, gde je Srbija neslavno završila takmičenje i ispala tako što je bila poslednja u grupi C iza Engleske, Danske i Slovenije.

Matijašević ističe da je selektor Srbije Dragan Stojković legenda, ali ima zamerku kada je u pitanju postavka igre.

Zapravo, smatra da ne postoji ekipa koja igra sa tri napadača i da je mnogo toga išlo na improvizaciju "ma, možemo mi".

- Stojković je fudbalska legenda. Ne mogu da pričam trenerski, jer nisam to, radim neki drugi posao. Sa mesta funkcionera mogu da kažem da ne znam ekipu koja igra sa trojicom napadača. Oni moraju da dobiju loptu od nekoga. Mislim da je to ono naše, ma možemo mi. Ne mogu, opet ništa loše da pričam. Žao mi je što nismo prošli grupu, naročito kad vidim kako igraju Englezi, Danci. Mislim da je to posledica prethodnog perioda. Da smo bili realni da kažemo nešto, napravimo rez, posle Bugarske tamo, ali i ovde u Leskovcu, zatim Mađarske, možda bi bilo drugačije. Ovako, sve smo sakrivali pod tepih. I sad nam odjednom ništa ne valja.

Matijašević je istakao i da bi funkcija direktora reprezentacije trebalo da bude ukinuta, jer postoji samo na papiru, a nju trenutno obavlja Stevan Dika Stojanović.

- Prvi sam, povukao nogu u FSS posle ispadanja od Škotske. Mišljenja sam da direktor reprezentacije ne bi trebalo da postoji, jer se ništa ne pita. Sedi prima platu, daje neke predloge i balansira kad se „posvađaju“. Selektor je Bog u svakoj reprezentaciji. Direktor može da bude za mlađe kategorije. Bio sam tu dve godine u vreme korone, ne mogu da kažem Tumbaković je tu napravio rezultat, pobedili smo Norvešku, a onda smo nesrećno izgubili od Škotske. Ipak, to nije alibi. Rez mora da se napravi. Od tada se ništa nije promenilo, ostala je ista ekipa, došao je neko možda još neko. Eto dobili smo Portugaliju. To se promenilo - rekao je Matijašević.

(Telegraf.rs)

Video: Prva izjava selektora Dragana Stojkovića Piksija po dolasku u Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • struchnyakowsky

    2. jul 2024 | 19:42

    zašto piksi nije dobio otkaz posle debakla u kataru isto tako sergej i rekorder mitar

  • dobro ondak

    2. jul 2024 | 20:22

    sada slobodno može da preuzme ekipu mesne zajednice brzi a sa njim u paketu idu i ta dvojica

  • Mačvanin

    3. jul 2024 | 14:56

    Nije lud da se odrekne ugovra ! Ako mu daju otkaz moraće da mu isplate sve do posledje pare a ako se to desi tek će tada Piksi progovoriti o lošim stvarima koje su se dešavali što u svlačionici i van nje ali i u Fss ( ustaški avion ,odela itd )

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA