≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jake reči Matijaševića o Srbiji: Sve smo sakrivali pod tepih, a sad ništa ne valja! Da smo tada bili realni...

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Smatra Matijašević da je rez morao davno da bude napravlje

  • 4
Vladimir Matijasevic Foto: ATA Images

U intervjuu koji je dao za zvaničan sajt kluba, sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević govorio je i o reprezentaciji Srbije i neslavnom kraju na Evropskom prvenstvu!

Matijašević je i sam svojevrmeno bio u Fudbalskom savezu Srbije na poziciji direktora, kada je na klupi sedeo Ljubiša Tumbaković, a za ovu celokupnu situaciju koja je trenutno pogodila srpski fudbal, barem onaj reprezentativni, kaže:

- Uzeli smo dva boda. Ima dosta stvari koje se tek sad iznose u javnost, a možda je to trebalo uraditi kad je bila Bugarska, Mađarska. Stojković je fudbalska legenda. Ne mogu da pričam trenerski, jer nisam to, radim neki drugi posao. Sa mesta funkcionera mogu da kažem da ne znam ekipu koja igra sa trojicom napadača. Oni moraju da dobiju loptu od nekoga. Mislim da je to ono naše, ma možemo mi. Ne mogu, opet ništa loše da pričam. Žao mi je što nismo prošli grupu, naročito kad vidim kako igraju Englezi, Danci - rekao je Matijašević i dodao:

- Mislim da je to posledica prethodnog perioda. Da smo bili realni da kažemo nešto, napravimo rez, posle Bugarske tamo, ali i ovde u Leskovcu, zatim Mađarske, možda bi bilo drugačije. Ovako, sve smo sakrivali pod tepih. I sad nam odjednom ništa ne valja. Prvi sam, povukao nogu u FSS posle ispadanja od Škotske. Mišljenja sam da direktor reprezentacije ne bi trebalo da postoji, jer se ništa ne pita. Sedi, prima platu, daje neke predloge i balansira kad se „posvađaju“. Selektor je Bog u svakoj reprezentaciji. Direktor može da bude za mlađe kategorije. Bio sam tu dve godine u vreme korone, ne mogu da kažem Tumbaković je tu napravio rezultat, pobedili smo Norvešku, a onda smo nesrećno izgubili od Škotske. Ipak, to nije alibi. Rez mora da se napravi. Od tada se ništa nije promenilo, ostala je ista ekipa, došao je neko možda još neko. Eto dobili smo Portugaliju. To se promenilo.

Osvrnuo se i na taj svoj odlazak.

- Zašto da sedim tu, a da se ništa ne pitam? Moram da molim da dođe u reprezentaciju neki mlađi igrač. I onda dođe, pa se to pokaže kao ispravna odluka. Ne želim da pričam ništa loše, ali je greška je napravljena ranije, a ovo je posledica svega toga što nije urađeno. Svako mora da ima svoju odgovornost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jerry

    2. jul 2024 | 15:05

    Sve je covek lepo rekao! Sta je promenjeno iz perioda Al Katolea- NISTA!!!

  • trebalo je

    2. jul 2024 | 16:36

    posle svetskog prvenstva u rusiji iz ekipe odstraniti sergeja i rekordera mitra. šta su to oni pokazali posle rusije u kataru i sada u nemačkoj ?

  • majda

    2. jul 2024 | 13:56

    samo vi slusajte glasove iz tirane...dalko ce te stici..kao i piksi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA