Vreme čitanja: oko 2 min.

Ronaldo nakon suza potvrdio planove o povlačenju, pa otkrio zašto u 39. i dalje igra fudbal

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je njegov poslednji EURO

  • 1
Kristijano Ronaldo Euro 2024 Portugalija - Slovenija Foto: Tanjug/AP

Čoveče, kakva noć za Kristijana Ronalda! Od promašenog jedanaesterca i suza koje su obišle svet, do gola u penal seriji i prolasku u četvrtfinale Evropskog prvenstva sa Portugalijom!

Na tome najviše može da zahvali svom saigraču, golmanu Diogu Košti, koji je zaustavio zicer Benjamina Šeška u finišu drugog produžetka i tri penala u seriji, te je tako izbegao da bude tragičar svog tima.

Na kraju, sve se dobro završilo za njega i Portugalce:

- Oni koji padaju su i oni koji pokušavaju. Očigledno je frustrirajuće kada ne možemo da postignemo gol. Ali već sam zaboravio na to, jer je konačan rezultat bio pozitivan i to je najvažnije Ponekad je teško postići gol iz penala, ali sam izgubio dva puta ove godine na penale, danas sam pobedio, fudbal ponekad mora da bude fer, a danas je bio fer. Postajem emotivan jer su to jedinstveni trenuci, koje ne mogu da opišem rečima. Navijači su uvek uz nas, a posebno sa mnom, veoma sam srećan zbog toga - rekao je Ronaldo.

Potvrdio je Portugalac i planove o povlačenju, pa otkrio zašto i dalje igra fudbal u 39. godini.

- Ovo je bez sumnje moje poslednje Evropsko prvenstvo. Ali ja nisam emotivan zbog toga, emotivan sam zbog svega što fudbal uključuje. Zbog entuzijazma koji imam za igru, entuzijazam da vidim svoje pristalice, naklonost koju ljudi imaju prema meni. Ne radi se o napuštanju fudbala, jer ako to uradim, šta bih drugo trebalo da uradim ili da osvojim više poena ili jedan poen manje? Ono što me najviše motiviše jeste to da činim ljude srećnim.

Sledeći korak je Francuska.

- Sada nas čeka teška utakmica protiv Francuske, koja je jedan od favorita za pobedu. Ali idemo u rat, tim ide dobro i uvek ću dati sve od sebe u ovom dresu. Promašio sam penal, ali želeo sam da budem prvi koji će dati gol, jer moraš da preuzmeš odgovornost. Nikada se nisam plašio da se suočim sa uobičajenim stvarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlado

    2. jul 2024 | 12:37

    Suze Ronalda pokazuju kako jedan novcano prebogati covjek i fudbalska ziva legenda postuje dres svoje zemlje,svoje sunarodnike i svoju zemlju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA