≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Mundijalu u Kataru bio je tragičar, sada je zabeležio najbolju partiju u istoriji Evropskog prvenstva

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naravno, kada su u pitanju golmani...

  • 0
Diogo Košta Foto: AP/Tanjug

Pre dve godine na Svetskom prvenstvu okarakterisan je kao najveći gubitnik, jer je posle njegove greške Portugalija ispala u četvrtfinalu od Maroka! Godinu dana kasnije, Diogo Košta je postao heroj nacije i čovek koji je ušao u istoriju Evropskih prvenstava!

Njegova greška protiv Marokanaca u Kataru pretila je da ga prati do kraja života, pogotovo što je to najverovatnije bio posledni Mundijal za Kristijana Ronalda. Međutim, sada u Nemačkoj, Košta je spasio upravo kapitena koji je u 105. minutu bio neprecizan sa bele tačke.

Golman Porta je najpre u u finipu drugog produžetka, psole velike greške odbrane Portugalije, zaustavio zicer Benjamina Šeška, da bi u penal seriji zaustavio tri udarca slovenačkih igrača.

Na taj način je postao prvi golman ikada koji je na EP odbranio tri penala tokom serije, ujedno i prvi golman koji je penal seriju završio bez primljenog gola.

- Kada sam odbranio Šešku situaciju u produžecima, mislio sam da to moram, pročitao sam njegov govor tela i mogao sam da pomognem timu - rekao je Košta i dodao:

- Ovo je verovatno najbolji meč u mom životu. Fokusirao sam se na ono što sam morao da uradim. Vodio sam se intuicijom. Naravno da smo analizirali izvođače penala, ali igrači se menjaju i menjaju način na koji šutiraju. Mnogo sam srećan i uzbuđen što mogu da pomognem timu. Svi smo osećali da moramo da nastavimo da verujemo nakon Ronaldovog promašenog penala. Verovali smo do samog kraja i svi smo veoma srećni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA