≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

UEFA pokrenula istragu protiv Belingema! Hvatanje za međunožje skupo bi moglo da košta Engleza

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuje se kazna za fudbalera Engleske i Real madrida

  • 3
Engleska - Slovačka, Džud Belingem Foto: Tanjug/AP/Antonio Calanni

Fudbaler Engleske Džud Belingem izazvao je težak skandal kada je provocirao protivničke igrače hvatanjem za međunožje. Posle njegovog neprofesionalnog i nesportskog poteza, mogao bi da bude suspendovan sa četvrtfinalne utakmice protiv Švajcarske na Evropskom prvenstvu 2024, nakon iznenadnog zaokreta UEFA.

Naime, bez obzira pto je najavljeno da sankcija neće biti, UEFA je pokrenula istragu o proslavi gola Džuda Belingema. Kamere su zabeležile trenutak kada je Belingem stavio ruku ispod genitalija, što je signaliziralo da "ima ono što je potrebno u kriznim situacijama".

Optužen za nepoštovanje protivnika, Belingem je na društvenim mrežama objasnio:

- Interna šala upućena nekim bliskim prijateljima koji su bili na utakmici. Ništa osim poštovanja za tim Slovačke večeras.

Međutim, sada mu preti zabrana do ishoda istrage, iako su u sličnim prethodnim slučajevima igrači bili kažnjavani novčano, a ne suspendovani zbog gestova.

Prema izveštajima UEFA zvaničnika, nije bilo pomena gestova u bilo kojem od izveštaja sa utakmice, a izvori iz Niona su nagoveštavali da se ne očekuje bilo kakva promena.

Međutim, u saopštenju putem emaila, UEFA je objavila naglu promenu stava koja će izazvati velike brige za Belingema i engleski tim.

Portparol je izjavio:

- Inspektor za etiku i disciplinske mere UEFA će sprovesti disciplinsku istragu u vezi sa potencijalnim kršenjem osnovnih pravila pristojnog ponašanja od strane igrača Engleske fudbalske asocijacije, Džuda Belingema, koja su navodno nastala tokom ove utakmice. Informacije o ovom slučaju će biti dostupne u dogledno vreme.

(Telegraf.rs)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dend

    1. jul 2024 | 19:05

    UEFA da je stvarno sportska organizacija kao što nije trebalo bi da ispita angažovanje fudbalera koi nisu poreklom iz država za koje igraju a imaju njihovo državljanstvo ? Da li je to dobrovoljno ili se ,,robstvo" nastavlja od imperijalističkih država koje sada puna usta promovišu slobodu, demokratiju ? Francuska od jedanaest igrača čak sedam ima naturalizovanih ,,francuza" i na osnovu čega se ovo naziva evropsko kad trećina tih igrača nisu sa područja Evrope ?

  • Marko

    1. jul 2024 | 18:48

    Maline bezobrazan za svoje godine.... I treba da ga kazne

  • Vratiće se rode

    1. jul 2024 | 20:50

    Pa stvarno bi moglo skupo da ga košta ALI DA JE REPREZENTATIVAC SRBIJE… ovako dobiće stidljivu opomenu🤷‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA