Vreme čitanja: oko 1 min.

Bio je velika želja Zvezde, sada je posle 3 gola na EURO završio transfer za 13 miliona evra

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mikautatze je od 1. jula i zvanično novi-stari igrač Meca

  • 0
Mikautadze Euro 2024 Portugal - Gruzija Foto: Tanjug/AP

Dan nakon ispadanja sa Evropskog prvenstva, gde je bio najbolji igrač svoje reprezentacije, napadač Gruzije Žorž Mikautatze i zvanično je postao novi igrač Meca!

Ajaks je odlučio da sklopi posao sa francuskom klubom i da za 13 miliona vrati Mikautatzea tamo odakle su ga uzeli prošlog leta, s tim što je ovaj odigrao samo devet mečeva za Kopljanike.

Nije se snašao, donekle i zbog strašne krize Ajaksa, te je prolećni deo polusezone proveo na pozajmici u Mecu čiji igrač je svojevremeno bio od 2018. do 2023. godine.

Kao takav je u zimu 2023. bio na radaru Crvene zvezde koja je htela da dovede Gruzina za Ligu šampiona, ali je ovaj odlučio da ostane u Francuskoj i potom ode u Ajaks.

Mikautatze je ovog proleća dao 13 golova na 20 utakmica za Mec. U dresu Gruzije na EP je postigao tri gola i imao jednu asistenciju. Zatajio je samo u nedelju veče, u porazu od Španije u osmini finala (4:1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA