Vreme čitanja: oko 1 min.

Donaruma nakon eliminacije sa Eura: "Izvinjavamo se svima, Švajcarska je zaslužila..."

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Švajcarska će šestog jula u četvrtfinalu EP igrati protiv boljeg iz meča Engleska -Slovačka

  • 1
Euro 2024 Švajcarska - Italija Foto: Tanjug/AP

Kapiten fudbalske reprezentacije Italije Đanluiđi Donaruma izjavio je  u Berlinu da je Švajcarska zasluženo izborila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva i izvinio se za lošu igru "azura", prenose  italijanski mediji.

Italija je danas u osmini finala EP poražena od Švajcarske rezultatom 2:0. Strelci za Švajcarsku su bili Remo Frojler u 37. i Ruben Vargas u 46. minutu.

Italija, koja je osvojila titulu na EP 2021. godine, završila je takmičenje na kontinentalnom šampionatu u Nemačkoj već u osmini finala.

- Izvinjavamo se svima. Danas smo razočarali, a Švajcarska je zaslužila da prođe u četvrtfinale EP. Mučili smo se ceo meč. U prvom poluvremenu smo izgubili previše lopti. Bila je to teška, vrlo teška utakmica, nedostajalo je svega, čak i kvaliteta. Odigrali smo loše prvo poluvreme, jer su oni držali loptu. Morali smo bolje da počnemo drugo poluvreme, a onda smo primili drugi gol. Razočarali smo, morate to da prihvatite", rekao je Donaruma.

Selektor Italije Lučano Spaleti izjavio je da je njegov tim prikazao lošu igru na duelu sa Švajcarskom.

-Ono što je činilo razliku na meču je tempo. Imali smo tempo koji je bio previše inferioran u prvom poluvremenu. Tempo i svežina uvek prave razliku. Promenio sam igrače puštajući ih da se oporave. Možda u ovom trenutku nismo bili u mogućnosti da učinimo više od ovoga - rekao je Spaleti.

On je istakao da Italija nije igrala na željenom nivou na EP u Nemačkoj.

- Svetsko prvenstvo? O tome ćemo kasnije da raspravljamo, potreban nam je kontinuitet i odricanje, a na ovom EP to nismo imali. Verovatno nismo ovde bili u optimalnoj formi", zaključio je selektor Italije.

Švajcarska će šestog jula u četvrtfinalu EP igrati protiv boljeg iz meča Engleska -Slovačka, koji je na programu u nedelju.

(Kraj) man/

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Prva izjava selektora Dragana Stojkovića Piksija po dolasku u Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlado

    30. jun 2024 | 06:35

    Donaruma se izvinjava,pravi nacin da se pokaze poniznost,postovanje svojih sunarodnika i svoje drzave.Da podsjetimo,radi se o zemlji aktuelnom prvaku Evrope i cetiri puta prvaku svijeta!Za razliku od njega,Stojkovic bez ijedne pobjede na iz sest utakmica na SP I EP,dolazi u BG posle ispadanja i arogantno i ljutito odbacuje pitanja novinara.Umjesto da se ljute navijaci I javnost,ljuti se Stojkovic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA