Euro 2024 Nemačka - Danska Foto: Tanjug/AP

Nemačka je u četvrtfinalu Eura! Panceri u drugom poluvremenu slomili Dansku, meč obeležili nevreme i VAR

 
S. J.
L. I.
S. J. L. I.
 
 ≫ 
  • 2

Fudbalska reprezentacija Nemačke izborila je plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je rezultatom 2:0 savladala selekciju Švajcarske. Golove za Pancere postigli su Haverc u 52. iz penala i Musijala u 69. minutu.

Odličan meč gledali smo u Dortmundu, gde je domaćin od samog starta nametnuo ritam. Već u 4. minutu mreža Danaca se zatresla, a gol je postigao Niko Šloterbek. Ipak, nakon intervencije iz VAR sobe pogodak je poništen jer je Josua Kimih u bloku faulirao jednog igrača.

Nemačka je nastavila u istom ritmu, pa je u 11. minutu zapretio i Haverc. Ridiger je poslao odličnu loptu u prostor, Haverc je šutirao, ali je Šmajhel bio na visini zadatka i odbranio udarac.

Danska se u nastavku oslobodila pritiska, a u 24. minutu je imala prvu izbiljniju šansu. Joakim Mele se našao u dobroj poziciji, uputio udarac, međutim lopta je pogodila samo spoljni deo mreže.

Eriksen je u 32. minutu pokušao iz slobodnog udarca, ali je lopta pogodila živi zid, da bi samo četiri minuta nakon toga usledio prekid.

Naime, krenula je strahovita oluja praćena gradom, pa je sudija igrače obe ekipe poslao u svlačionicu.

Nakon dvadesetominutnog prekida igrači su istrčali na teren, a Nemačka je u 38. minutu mogla do pogotka. Raum je uputio centaršut, Haverc je tukao glavom, međutim opet je Šmajhel bio na visini zadatka.

U poslednjem minutu prvog poluvremena Danska je mogla do prednosti. Razmenili su Dilejni i Eriksen par dodavanja, lopta je stigla do Hejlunda koji je šutirao, međutim Nojer je ostao nesavladan.

Drugih 45 minuta doneli su znatno više uzbuđenja. Skandinavska selekcija je posle samo tri minuta igre u nastavku postigla pogodak. Joakim Andersen se našao na pravom mestu posle udarca Dilejnija i smestio loptu u mrežu. Ipak, nakon intervencije iz VAR sobe pogodak je poništen jer je Andersen bio u minimalnom ofsajdu.

Pomenuti fudbaler je u 52. minutu igrao rukom posle asistencije Rauma, Majkl Oliver je pokazao na belu tačku, a Pancere je u vođstvo doneo Kaj Haverc.

Nemačka je od tog trenutka krenula još ofanzivnije, da bi strelac gola Haverc imao još jednu šansu u 60. minutu da poveća prednost, ali se istakao Šmajhel.

U 69. minutu Nemačka je došla do dva gola prednosti. Džamal Musijala je fantastičnim sprintom prvi stigao do lopte i kaznio neodlučnost Šmajhela.

Do kraja susreta nije bilo preteranog uzbuđenja, pa će izabranici Julijana Nagelsmana za prolaz u polufinale igrati sa boljim iz duela Španija-Gruzija.

Činjenice

  • Ovo će biti deseti susret ova dva tima, a ono što je zanimljivo da Nemci imaju svega dve pobede, dok su Danci slavili u četiri navrata, a pet mečeva završeno je bez pobednika
  • Poslednji susret odigrali su 2021. godine, kada je meč okončan bez pobednika - 1:1
  • Glavni sudija ovog meča biće engleski arbitar Majkl Oliver
  • Susret se igra na "Signal Iduna Parku" u Dortmundu, koji može da primi 62.000 ljudi
Najnovije
19:52

Nemačka - Danska 2:0

23:18

90' Kraj meča

Nemačka je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

23:09

83' Umalo treći gol za Nemačku

Pokušao je Filkrug, ali promene rezultata nema. Odbranio je Šmajhel.

22:52

68' Gooooooooooooool!

Fantastičan sprint Džamala Musijale. Kasper Šmajhel je bio u nedoumici što je vezista Bajerna iskoristio i smestio loptu u mrežu za veliku prednost Nemačke!

22:42

58' Stopostotna šansa za Haverca

Odlična kontra Pancera, pokušao je Kaj Haverc da završi sve sam, "bocnuo" je loptu preko Šmajhela, ali je ona otišla pored stative.

22:37

52' Gooooooooool!

Andersen je za samo pet minuta prošao put od heroja do tragičara. Nakon što mu je VAR poništio pogodak, on je na drugoj strani posle centaršuta Rauma igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na belu tačku.

Siguran sa bele tačke bio je Haverc.

22:34

48' Goooooooooooool!

Danska je postigla gol preko Andersena. Dilejni je pokušao, lopta je stigla do Andersena koji je šutirao, ali je gol poništen posle intervencije iz VAR sobe zbog ofsajda.

22:33

46' Počelo je drugo poluvreme

Počeo je drugi deo igre

22:14

45' Kraj poluvremena

Završen je prvi period igre koji je trajao skoro 70 minuta zbog nevremena.

22:13

45' Brani Nojer!

Odlična akcija Danske. Razmenili su Eriksen i Dilejni dodavanja, lopta je stigla do Hejlunda koji je šutirao oštro, ali je Nojer spasio gol.

22:04

37' Kakva odbrana Šmajhela

Ponovo je danski čuvar mreže na visini zadatka. Šutirao je Haverc posle centaršuta Rauma, ali je Šmajhel bio spreman i odličnom intervencijom sačuvao mrežu.

21:57

Igrači se zagrevaju, uskoro se očekuje nastavak!

Igrači obe ekipe izašli su na zagrevanje, a uskoro se očekuje nastavak susreta.

21:41

36' Prekid!

Usled jakog neveremna, glavni arbitar meča odlučio je da prekine susret!

21:35

32' Eriksen pogađa živi zid

Imali su Danci dobru priliku da ugroze gol Pancera. Slobodan udarac sa dvadesetak metara izveo je Eriksen, ali nije uspoe da prebaci živi zid.

21:24

24' Preti Danska

Joakim Mele se našao u prilici i šutirao oštro u bliži ugao, ali je lopta otišla preko prečke. Imao je danski fudbaler i mogućnost da asistira, međutim odlučio se da sam završi akciju.

21:20

17' Opao je tempo meča

Uspeli su Danci da odole napadima Nemačke.

21:11

10' Šmajhel na visini zadatka

Odličan udarac Haverca zaustavlja danski golman. Ridiger je poslao pas u prostor, Haverc je šutirao, ali je Šmajhel odbranio.

21:05

4' Poništen gol Šloterbeka!

Panceri su od samog starta krenuli silovito! Loptu je posle prekida u gol smestio Niko Šloterbek, ali je ovaj pogodak poništen zbog faula defanzivca Pancera.

21:01

1' Utakmica je počela

Meč u Dortmundu je počeo!

19:52

Poznati su sastavi!

Sastavi za meč izgledaće ovako:

Nemačka: Nojer - Kimih, Ridiger, Šloterbek, Mitelštad - Andrih, Kros - Musijala, Gundogan, Sane - Haverc.

Danska: Šmajhel - Andersen, Vestergard, Kristensen - Mele, Norgard, Hojbjerg, Kristijansen - Eriksen - Vind, Hojlund.

19:45

Dobrodošli!

Dobrodošli u tekstualni prenos meča osmine finala Evropskog prvenstva između Nemačke i Danske!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    29. jun 2024 | 23:36

    Sta kaze Rade Bogdanovic sto kod Nemaca levak igra na desnoj strani a desnjak na levoj i plus taj desnjak dade gol s levog krila. Voleo bi kad bi cuo njegovo strucno misljenje poznavaoca fudbala koji je igrao po Japanu i Koreji a u evropi grejao klupu i pljuvao protivnicke igrace pa bio izbacen iz ekipe., Ko god da dodje za trenera sa ovom ekipom nece uraditi nista,jedino trener na duzi period i da se ekipa podmladi

  • Ivan

    30. jun 2024 | 01:14

    Var je nova sofisticirana manipulacija fudbalskom igrom, kojom moze da se kontrolise rezultat po zelji. Niko ne moze da me ubedi da kompjuterskom simulacijom ne mogu da se stvaraju ofsajdi tamo gde ih nema, i obrnuto, drugo za neke zemlje vazi koriscenje var-a, a za neke druge, ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA