Vreme čitanja: oko 2 min.

Čuveni trener i selektor brani Piksija: "Nije bilo tako loše u Nemačkoj... Ali mi znamo da budemo takvi"

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

On kaže da je moglo bolje, ali...

  • 24
Dragan Stojković Piksi, Konferencija Ausburg Foto: Nikola Tomić

Fudbalska reprezentacija Srbije se još nije oporavila od neuspeha u Nemačkoj, gde na Evropskom prvenstvu nije prošla grupnu fazu, a svoj sud o čitavom takmičenju dao je i jedan čuveni trener i selektor - Milovan Rajevac.

Nekadašnji selektor nekolicin afričkih zemalja je stao u odbranu Dragana Stojkovića Piksija, koji se meti baš jakih kritika nakon što je osvojio dva boda u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

Rajevac smatra da sve i nije bilo tako loše.

- Videćemo da li će Piksi ostati ili ne, kao selektor nas je odveo na dva velika takmičenja. Nije bilo tako loše na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, niti neočekivano i ne treba sada od svega praviti rijalitije i preterivati sa kritikama. Nažalost, mi znamo da budemo takvi, da idemo iz krajnosti u krajnost. Zbog toga neki naši dobri treneri nisu hteli da budu selektori - kaže Milovan Rajevac za Novosti, te nastavlja.

- Mi smo ozbiljna fudbalska zemlja i uvek smo imali i stvarali igrače, i stručnjake, koji su na najvišem nivou, zbog čega su cenjeni u Evropi i svetu. Ukoliko bude promena, svi treba da stanemo iza selektora i pružimo mu maksimalnu podršku, na svim nivoima.

On je takođe istakao i da Srbije nije baš mesto za strane selektore.

- Imali smo strance trenere i u klubovima, bilo ih je i u reprezentaciji. Uglavnom se nisu najbolje snalazili, jer nisu najbolje upoznati sa našim mentalitetom i fudbalskim karakteristikama. Zato sam za to da naš, domaći stručnjak vodi reprezentaciju, jer najbolje poznaje igrače, navike. Sigurno nije lako biti selektor Srbije zbog stalnog pritiska javnosti i velikih očekivanja, ali sam uveren da imamo stručnjake da odgovore izazovima. Treba gledati u budućnost i u svemu tražiti najbolja rešenja. Videli ste kako je na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj sve na najvišem nivou, od organizacije do kvaliteta reprezentacija. Srbija ima kvalitet da u svemu parira i bude deo te elite.

(Telegraf.rs)

Video: Prva izjava selektora Dragana Stojkovića Piksija po dolasku u Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bitno

    29. jun 2024 | 11:39

    Mož ga branite koliko hoćete,ovo je neuspeh i on mora da ode !!!

  • narod

    29. jun 2024 | 11:38

    Gdine Rajevac,ili vam je vid oslabio,ili imate procente od plate mistera..Od 24 reprezentacije po igri smo bili 25i

  • Uki

    29. jun 2024 | 11:46

    Da Ali mora da se zna posture tima a ne menjati iz utakmice u utakicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA