Vreme čitanja: oko 3 min.

Otkrivamo! Šurbatović i ekipa uzeli po 100.000€ za Euro, fudbaleri ništa, a njegova pomoćnica 45.000!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Neverovatne stvari su se dešavale u našem Savezu, posebno kada je u pitanju raspodela novca

  • 45
Fudbalski savez Srbije, Dragan Stojković Piksi, Nenad Bjeković, Jovan Šurbatović, Stevan Dika Stojanović, fudbalska reprezentacija Srbije Foto: FSS

Fudbaleri Srbije ponovo nisu uspeli da prođu grupu na velikom takmičenju, a posle fijaska i režiji selektora Dragana Stojkovića Piksija koji je donosio diskutabilne odluke, ogoljene su i mnoge stvari u Fudbalskom savezu Srbije, gde sledi kompletan remont.

Jedna ostavka je već pala, u vidu potpredsednika Branislava Nedimovića, koji je javno potvrdio da odlazi i da je ostavka moralni čin.

Nedimović nije ni bio u Nemačkoj, a oni koji jesu i koji su imali niz propusta u organizaciji, za sada ne podnose ostavke i verovatno se nadaju čudu da zadrže fotelju ili imaju na umu određene druge ideje kako bi naplatili odlazak (o tome ćemo drugom prilikom).

Veliki fijasko dogodio se sa odabirom aviona za prevoz Orlova u Nemačku, jer je na letelici bila hrvatska zastava, a za to je najodgovorniji bio generalni sekretar Jovan Šurbatović, koji je po sletanju na aerodrom najavio takođe odlazak, ali za sada ne podnosi ostavku i verovatno čeka da bude razrešen. Ima za to i finansijske razloge, kao što je i na ovoj poziciji zarađivao ozbiljan novac poslednjih godina, kao i ostatak ekipe na čelu Saveza.

Samo od premija za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru Šurbatović, Bjeković i Dika Stojanović su dobili 340.000 evra. Tada je Šurbatović kroz pritiske na medije uspeo da zataška aferu da je dobio tri puta veći novac od novca za plasman u Katar od fudbalera, a nije prošao loše ni od premija za plasman na Euro.

Novac koji je FSS dobio za plasman na Euro je manji u odnosu na plasman na Mundijal, ali pa su i premije bile manje. Ali, i ovo što su dobili je diskutabilno i Srbija može samo da se pita - zbog čega?!

Kako Telegraf saznaje, premije za Šurbatovića, Bjekovića i Diku Stojanovića su iznosile 100.000 evra!

Direktor reprezentacije, Miroslav Tanjga je dobio 50.000 evra, verovatno jer je na toj poziciji tek godinu dana.

A ono što je posebna ironija, finansijska direktorka FSS, "desna ruka" Jovana Šurbatovića, dobila je 45.000 evra od plasmana fudbalera na Euro.

Ironija je da oni koji su sve i zaslužili - fudbaleri, nisu faktički uzeli ni dinar.

Prema informacijama Telegrafa, fudbalerima su na ime premija odredili od 100.000 evra, pa naniže u odnosu na to koliki je ko doprinos imao od igrača.

Dakle, Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović ili Dušan Vlahović su na ime premija trebalo da dobiju isto koliko i Šurbatović, Bjeković, Dika. Valjda podjednako postižu golove ili asistiraju, samo je pitanje gde...

Ali, fudbaleri su pokazali veliko srce, jer su odlučili da se svojih premija odreknu u ime radne zajednice, kuvara, čistačica, ljudi koji održavaju terene i ostalih radnika u FSS, kojima niko nije odredio nikakve premije.

Ovo oko podele premija je samo mali deo rasula koji se dešavao unutar FSS, a u narednim danima očekujte da isplivaju još mnoge afere, posle čega će svi dobiti jasnu sliku šta se sve radilo i da su zapravo igrači još ostvarili i dobro prošli kakvu su organizaciju imali, kakve su se afere dešavale i na kraju kako su vođeni.

Ovo je i pokazatelj da je potreban kompletan remont Saveza i "čišćenje" kadrova koji mešetare, vedre i oblače godinama, a istovremeno zarađuju ogroman novac.

(Telegraf.rs)

Video: Šurbatović: Ne verujem da Stojković može da preokrene stvari, odlazim sa funkcije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    28. jun 2024 | 20:36

    POLICIJA SADA DA UDJE U FSS SVI FUNKCIONERI BI BILI UHAPSENI ....OVAKVA KRADJA MISLIM DA NIGDE NIJE ZABELEZENA ....POLICIJA SVE DA PREISPITA KO I ZBOG CEGA JE PRIMIO NOVAC....BJEKA I DALJE LAPA LI LAPA....DIKA ...SVE SU TO LOPINE KOJE TREBA NAJURITI IZ FSS A PRE SVEGA NA SUD ZBOG KRADJE PARA

  • Coka

    28. jun 2024 | 20:38

    Sve da vrate savezu. Kako ih nije sramota.

  • Aca

    28. jun 2024 | 20:37

    Znao sam da iz ljubavi prema srbiji nisu tu, a vi ste odkrili mrvicu kolaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA