≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandal na Euru: Tri navijača izbodena u navijačkoj zoni u Štutgartu!

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikome nije jasno kako je nož unet u deo gde su navijači

  • 0
Odbojka žene Srbija - Turska Foto: Tanjug/AP

U navijačkoj zoni u Štutgartu tokom Evropskog prvenstva u fudbalu i meča između Turske i Gruzije dogodio se incident kada je jedno lice nožem napalo i povredilo troje ljudi.

Kako prenosi Bild, Policija je uhapsila Sirijca (25) koji je na Šlosplacu u Štutgartu napao i povredio tri muškarca nožem. Među povređenima su Nemac (19) i dva Turčina (38 i 60). Prvobitno teško povređeni 38-godišnjak više nije u životnoj opasnosti.

Tokom noći istražitelji su na mestu događaja prikupili obimne dokaze, uključujući video snimke. Portparol policije je izjavio:

- Motivi i okolnosti napada su predmet istrage.

Protiv dvadesetpetogodišpnjeg osumnjičenog sa sirijskim državljanstvom izdat je nalog za hapšenje.

Nakon napada nožem, u navijačkoj zoni je zavladala panika.

Jedan svedok je za BILD izjavio:

- Čuo se zvuk koji je zvučao kao pucanj. Svi su potrčali ka izlazu. Neki su dobili udarce, ali srećom niko nije pao – inače bi moglo biti ozbiljno.

Još uvek nije jasno kako je nož unet u navijačku zonu, s obzirom na to da se svi posetioci pretražuju na ulazu. Andreas Krol iz organizacije in.Stuttgart je izjavio: „U principu, nastavićemo da se pridržavamo našeg bezbednosnog koncepta koji je usklađen sa svim nadležnim organima.“

Navijačka zona će ponovo biti otvorena uprkos napadu nožem. Gradonačelnik Frank Noper (CDU) je najavio da će u saradnji sa policijom ponovo pregledati bezbednosne mere do prve utakmice osmine finala u subotu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA