≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šurbatovića upitali da li je spreman da podnese ostavku: "Ozbiljno sam zabrinut za srpski fudbal..."

S. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor Dragan Stojković Piksi, prvi je izašao i obratio se pred kamerama, a onda je to učinio i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije

  • 14

Fudbaleri Srbije doputovali su u Beograd nakon ispadanja sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a tom prilikom na aerodromu ih je dočekao veliki broj novinara.

Selektor Dragan Stojković Piksi, prvi je izašao i obratio se pred kamerama, a onda je to učinio i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, za kojeg smo nešto ranije pisali da više neće vršiti tu funkciju i da dobija otkaz.

Upravo to su ga upitali mediji, a na pitanje da li je spreman da podnese ostavku Šurbatović kaže:

- Te stvari se dešavaju, desile su se, da li je to bila politička provokacija ili ne, ali svakako je skandal. Što se tiče moje ostavke, ja sam još pre evropskog prvenstva najavio da iz drugih razloga da ču napustiti funkciju generalnog sekretara jer imamo druge stvari oko kojih stručna javnost treba da razgovara. To su kuda ide srpski fudbal, ko će da zameni ove fudbalere koji su igrali, slede nam ozbiljne utakmice u ligiu nacije već od septembra, zatim od marta kvalifikacije za svetsko prvenstvo. Ja sam, kao neko ko je dugo u srpskom fudbalu, ozbiljno zabrinut za naš fudbal - rekao je Šuratović.

Mislite li da Piksija neko treba da zameni?

- Meni je ovo treće veliko takmičenje, ja sam generalni sekretar, nemam mnogo veze sa takmičarskim delom. Ja sam kao navijač nezadovoljan, tri puta nismo prošli grupu i ja to prihvatam kao odgovornost svih nas koji smo u timu. Mislim da je to neuspeh. Videli ste da je Gruzija večeras pobedila Portugal. Da li je to pitanje realnih mogućnosti naših igrača, naše grupe. Nisam optimističan, ja sam pesimističan po pitanju našeg fuidbala. Veliki je problem da nemamo mlade igrače, da u domaćim klubovima angažujemo strane igrače, ne stvaramo domaće stručnjake. Vidite šta nam se dešava s mlađim kategorijama, menjamo trenere i selektore kao na traci, nema sistemskog rada, nema znanja, nema struke. Tako da ja sam odavno najavio povlačenje i prelazak na drugu funkciju - istakao je Šurbatović.

(Telegraf.rs)

Video: Prva izjava selektora Dragana Stojkovića Piksija po dolasku u Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    27. jun 2024 | 07:49

    Godinam ga unistavate ti i tebi slicni a sad si zabrinut!mrs bre

  • Ivan

    27. jun 2024 | 00:48

    Kaže lik da se sprema da pređe na drugu funkciju. Ljudi pa ovo je začarani krug pakla.

  • 🇷🇸⚽️🇷🇸

    27. jun 2024 | 07:32

    GRUZIJA moze da pobedi Portugal,🤦‍♂️ a mi ne mozemo Sloveniju 👀! Sad svi lepo za rukice i napolje bez komentara. FSS, trener i igraci !!!! Pa vi niste normalni to sebi dopustiti taj poraz na EP mislim na sve FSS, trenea i igrace !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA