≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prvo obraćanje Piksija posle dolaska u Beograd: "Čekali ste neuspeh, izvolite - pljujte i vređajte!"

S. J.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Izjava koja će izazvati reakcije

  • 16

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj pošto je u odlučujućem meču odigrala nerešeno 0:0 sa selekcijom Danske, a izabranici Dragan Stojkovića Piksija sleteli su u Beograd.

Naime, posle skoro pet sati čekanja Orlovi su poleteli. Prvobitno trebalo je da Orlovi sa aerodroma u Minhenu krenu oko 17 sati. Potom, let je odložen za 19.20, da bi usledilo novo pomeranje za 19.30. Posle novog odlaganja avion je poleteo oko 22 sata i sat ui po kasnije stigao u Beograd.

Tim povodom, prisutnim medijima na aerodromu se obratio selektor Dragan Stojković Piksi, koji je imao šta da kaže.

- Nema smisla, pravite senzacije bez ikakve potrebe. Šta da vam kažem? Da kažem, borili smo se, dali smo sve od sebe, to ste videli i sami. Imali ste oči valjda, nemojte da pravite nešto što nije. Ako je neko želelo, želeli smo mi, jedan gol je falio, shvatite to.... Nijanse su odlučivale - počeo je Stojković.

Upitan je o otkazu...

- Ne znam, tek sam sad sleteo. Od otga ne treba praviti senzaciju. Nit je savez moja dedovina, ako neko misli drugačije, nije problem.

Novinari su ga upitali da li otkaz vidi kao moralni čin?

- Ajde sledeće pitanje.

Što se odgovornosti tiče...

- Naravno, ja sam najodgovorniji. Ja donosim odluke. Sve što sam uradio, uradio sam najbolje po tim,. Od treninga, do utakmica, i svega, to mi je u opisu posla. Ali nemojte toliko, niti sam rijaliti, niti sam neko... Malo se smirite sa pitanjima.

Kako kaže, ponosan je na igrače...

- Ne znam, to drugi odlučuju. Ja sam ponosan na momke kako smo predstavili Srbiju. Nemojte da zabroavite, 90 odsto ljudi je smatralo da ćemo popiti pet komada od Engleske, da ćemo primiti 17 golova. Naša odbrana je bila jedan od najboljih tamo. Mi smo popravili... To sada kažete... Ne bi rekao pre mesec dana, jel tako? Ne bih ni ja rekao, ali smo ih namučili dobro. Oćete da mi kažete da je Engleska bila bolja od nas, da je Slovenija bila bolja od nas, da je Danska bila bolja? E pa neće moći. Mi smo naše šanse promašili, i tu se završava priča. Mi smo dali sve...

Što se hrvatskog aviona tiče...

- To sam čuo kasnije. Komentator nije moj posao. Što bih se ja kao trener bavio tim stvarima, niti organizujem, niti me to interesuje.

Da li bi voleo da ostane selektor?

- Videćemo. Ja volim svoju zemlju, ali verujte, ne držim se ko pijan plota. Ja ne živim od ovoga... Volim da radim za svoju zemlju, volim da pomažem... Setite se kad sam došao... Zvali su me kad su bili problemi, pa sam ih ja rešio, bez ispaljenog metka, korak po korak... Sve što smo obećali to smo i uradili. Razumem frustracije, razumem nezadovoljstvo. Ako je neko nezadovoljan, ja sam... Prvo, ja nezadovoljstvo i frustraciju ne smem da izražavam, kako se ja osećam u duši, to je moja stvar... To nikog ne treba da interesuje. Bože moj, ovo je fudbal, ovo je sport. Ne postoji tragedija, to zapamtite, u sportu ne postoji tragedija, niti fijaska, niti debakli. . Debakli su kad te neko dobije 7:0, kad ti pijančiš po Augzburgu i Minhenu, kad se tučeš na treningu... To su stvari gde treba da gledamo gde gori. Niko to nije radio, ja sam ponosan na momke zbog toga.

Priča se i o pobuni u reprezentaciji...

- Pa to pitaj njih, čoveče. To kad vidim zvaničnu izjavu, te informacije i dezinformacije neću da komentarišem. Pravite problreme gde ih nema. Ja razumem medije, ovo je idealna prilika. Čekali ste neuspeh, izvolte, udarajte, pljujte, vređajte... Čekali ste svi, nemoj da se lažemo. Negativne stvari donose tu neku lošu vrstu interesovanja. Po tebi smo loši, po meni nismo. Ne možeš da kažeš da se momci nisu borili, dali su sve od sebe. Ja sam tu da primam udarce bez ikakvih problema. Mislim da sam bio korektan da vam dam izjave. Ja ne dajem intervjue ovde, došao sam umoran sa puta. Nemojte da dirate reperzentaciju, borili su se momci, i kapa dole svakom od njih - rekao je Stojković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mosna

    27. jun 2024 | 07:48

    "Ja volim svoju zemlju...Ja ne zivim od ovoga...Neni ovo nije potrebno"... I onda pljas, milionce evrica mesecno! Moralna gromada Kiksi...

  • Nemušti

    27. jun 2024 | 07:17

    1.Koji obraz imas da potpises ugovor pre EP?!2.To sto si ti radio najbolje sto znas,to je daleko od toga sta se moze,veze covece sa trenerskim poslom nemas!3.Jedina smo selekcija koja je igrala bez bekova do poslednje utakmice gde si promenio sve sto se promeniti moze!4.Sastav koji imas ne korektan,na svakoj poziciji imas korektne igrace,oni su se momci borili,samo sto si ih sludio skroz.5.Englezi su video si i sam igrali koliko im treba,realno je to bila najlaksa utakmica od 3 koje smo igrali a tebi Zivkovic koji igra beka zavrsi da skace i petercu sa igracima koji su 190+6.Ne sramoti se video si i sam da pojma nemas

  • Lord

    27. jun 2024 | 04:42

    Ovaj stvarno nije normalan,non-stop vrti istu pricu,na koga i cega je ponosan,mi kao navijaxi nismo na nikog ponosni,krenuvsi od njega.I mi nismo cekali poraz,nego prolaz u drugi krug.Bio sam fin,sta bih mu sve rekao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA