Vreme čitanja: oko 2 min.

Miodrag Božović: "Nema težeg posla u Srbiji nego biti trener, verovatno bi protiv Nemačke bio kraj..."

L. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nekadašnji trener Zvezde o učinku Srbije na Euru

  • 6
Miodrag Božović Foto: MN Press,

Fudbalska reprezentacija Srbije neslavno je završila takmičenje na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. Izabranici Dragan Stojkovića našli su se na poslednjem mestu grupe C, u konkurenciji Engleske, Slovenije i Danske.

Činjenica je da su Orlovi primili samo dva pogotka, ali napad je mogao i morao bolje.

O učinku reprezentacije Srbije na prvenstvu starog kontinenta govorio je Miodrag Božović. Nekadašnji trener Zvezde je u intervjuu za Mozzart Sport istakao da Srbija ima igrače ekstra klase.

- Znaš kako, to što narod očekuje četvrtfinale ili polufinale, to je njegov problem. Mazohisti smo, previše se nadamo. Kada objektivno pogledaš, nisi ti mogao da očekuješ neke velike partije na ovom turniru. Srbija u kvalifikacijama nije igrala dobro, nije uspela da pobedi Bugarsku, jednu od najgorih selekcija u Evropi u ovom trenutku. Igra nije dobro izgledala ni protiv Crne Gore, Mađarske... E sada, možda je u nekim trenucima falilo malo sreće, onaj ofsajd Luke Jovića je bio u milimetar, možda je mogao da se svira penal nad Mitrovićem. Bilo je tih svetlih trenutaka kada je jedna lopta sve mogla da promeni - rekao je Božović.

U daljem razgovoru stao je u zaštitu Dragana Stojkovića.

- Meni se najviše dopalo što sam kod igrača Srbije stvarno video želju. Nikome nije bilo svejedno, tražili su gol. I niko ne sme da ima zamerku na njihov stav, voljni momenat... Sada je najlakše udarati po Piksiju. Meni to ne pada napamet, iako ima materijala. Imam poštovanje prema njemu kao jednom od najvećih igrača u istoriji ovdašnjeg fudbala. On je odveo reprezentaciju Srbije na dve velika takmičenja, što je u ovakvim okolnostima veliki uspeh - nastavio je iskusni trener.

Potom se osvrnuo i na očekivanja javnosti.

- I da je Srbija prošla, verovatno bi u osmini finala protiv Nemačke bio kraj. Ja sam rekao pre turnira da bi prolazak grupe bio fantastičan uspeh. Ne znam ko se nadao nečemu velikom. Opet moramo da pričamo pošteno. Ima li Srbija igrače na najvišem nivou osim Vlahovića iz Juventusa? Objektivno - ne. Mene je na primer iznenadio prijatno Luka Jović. Dešavalo se uvek nešto oko njega. Ali on je rezerva u Milanu -rekao je Božović.

Za kraj je podvukao da u Srbiji nema težeg posla od trenerskog.

- Nema težeg posla u Srbiji nego biti trener. Mogao je ovaj turnir da se iskoristi za pročišćavanje redova, da se malo podmladi tim. Jer nije bilo realno da Srbija ode daleko. Biće još teže plasirati se na Mundijal u Ameriku, pa je ovo bila možda šansa da se nekim mlađima daju minuti. Ali onda bi se pričalo o onima što ne igraju i što se to radi. Objektivno, mnogo je teško raditi u Srbiji kao selektor. Narod se razočara i traži onog što će da vas popljuje. Prolazi dobro pljuvačina ovde - završio je Božović.

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović otkrio da li će i dalje igrati za reprezentaciju Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đuro

    26. jun 2024 | 16:59

    Izađi grofe na +40 stepeni da radiš na gradilištu i za koje pare, pa se onda pravi pametan.

  • Tesla

    26. jun 2024 | 17:41

    Neradi se o tome dali ce ispasti u grupi ili tek u cetvrtine finala, nego se radi o tome da smo igrali najgori fudbal i tu je trener kriv on uhopste nije znao sta radi svaka utakmica nova postava

  • Mićo

    26. jun 2024 | 16:56

    Bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA