Vreme čitanja: oko 2 min.

Saznajemo! Piksi dobija otkaz, dolazi do velikih promena u celom FSS

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vreme je da se nešto menja iz korena

Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Nikola Anđić

Iako je na pitanje Telegrafa posle remija sa Danskom i ispadanja sa Evropskog prvenstva, selektor Srbije Dragan Stojković Piksi rekao da ne postoji nikakva klauzula u novom ugovoru sa Fudbalskim savezom Srbije da on bude raskinut u slučaju da ne prođe grupu, i sam je znao da će teško ostati na klupi u slučaju da grupu završi na dnu u konkurenciji Engleske, Danske i Slovenije.

Kako Telegraf nezvanično saznaje, Piksi je već bivši i njegov boravak na klupi Srbije se broji danima, jer će biti potrebno samo da se administrativno reše detalji oko raskida ugovora.

Ali, kola se neće slomiti samo na Piksiju, već sledi ozbiljna čista u čitavom Fudbalskom savezu Srbije, što je potvrđeno Telegrafu sa nekoliko adresa od strane uticajnih ljudi.

Piksiju i vrhuški FSS-a se ne piše dobro i zbog toga što je predsednica Skupštine Ana Brnabić javno ispričala kako je FSS napravio veliki gaf i rezervisao Orlovima put za Nemačku u hrvatskom avionu, koji je rezervisan umesto nacionalne kompanije, što je video i predsednik Aleksandar Vučić, koji je bio izuzetno ljut kada je video to pred ispraćaj Orlova na EURO, što je i dao do znanja mnogima koji vode savez.

Vučić je bio ljut i kada su ga novinari u Briselu upitali o učinku Orlova, tako da Piksi i FSS više nemaju njegovu podršku.

Savez je imao ozbiljne kikseve i u Kataru, velika bura se digla i kada su mnogi čelnici i selektor optuženi javno u medijima i izjavama drugih članova Skupštine FSS da su uzeli ogromne premije za plasman na Svetsko prvenstvo. Organizacija u Kataru je takođe bila izuzetno diskutabilna.

Dobili su drugu šansu, usledile su katastrofalne kvalifikacije gde smo jedva prošli na EURO u nikad lakšoj grupi.

Sve je na kraju kulminiralo Evropskim prvenstvom, gde se igračima istina i nema previše šta zameriti, ali je selektor ponovo donosio diskutabilne oduke, koje na kraju nisu donele rezultat, a svele su se na ukupno jedan postignut gol i šest upućenih šuteva ka golu kroz zvaničnu statistiku. Takođe, na tri utakmice nam je najbolji igrač bio golman Predrag Rajković, što najbolje govori o svemu.

Vreme je očigledno za korenite promene i do njih će, na radost fudbalske javnosti i doći izuzetno brzo. 

Javnost će se takođe pitati i ko će naslediti Piksija, ali i čelnike Saveza. Poslednjih šest meseci se sve glasnije spekulisalo da bi Zvezdan Terzić, generalni direktor Zvezde, mogao da se vrati u Fudbalski savez Srbije, gde je svojevremeno i bio predsedik nakon što je Srbija 2006. godine obnovila samostalnost posle razlaza sa Crnom Gorom.

On je nedavno u intervjuu za Telegraf potvrdio da je čuo te priče, ali da je fokusiran samo na Zvezdu, ali... Nema sumnje, čeka nas vrelo fudbalsko leto u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Video: Dušan Tadić odgovorio Radetu Bogdanoviću na prozivku za penziju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bl89

    26. jun 2024 | 16:23

    Izvini te se javno Vidicu i moli te ga na koljenima da preuzme funkciju Presednika FSS. Samo Vidic

  • Majka

    26. jun 2024 | 16:25

    Terziccc???!!! Majko mila da li ima iko normalan u ovoj zemlji Srbiji????

  • Milo

    26. jun 2024 | 16:24

    Ovi Dzajić me malo podseća na Bajdena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA