≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić komentarisao ispadanje fudbalera na Euru: "To je debakl! Igrač sa 5.000 evra iz Celja nam daje golove"

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Srbije komentarisao je jučerašnji remi sa Danskom

  • 70
Aleksandar Vučić, Evropska izborna noć 2024, Evropska noć izbora Foto: Tanjug/JOVANA KULAŠEVIĆ

Fudbalska reprezentacija Srbije remijem sa Danskom bez golova završila je ovogodišnje učešće na Evropskom prvenstvu u fudbalu bez osmine finala, čemu su se svi potajno nadali. 

Naš nacionalni tim osvojio je samo dva boda u grupi, pošto je na startu izgubio od Engleske 0:1, da bi potom remizirao sa Slovenijom (1:1) i sa Danskom (0:0).

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić komentarisao je prilikom svoje posete Briselu i učešće našeg nacionalnog tima na Euru, ističući da je narod naše zemlje zaslužio bolje rezultate.

Podvukao je da su uložena ogromna novčana sredstva.

- Ja sam saglasan da je debakl. Jeste sport, jeste sport, sve je sport, samo smo mi mnogo para dali za taj sport i mnogo uložili. Ljudi u Srbiji zaslužuju bolje rezultate. Nije problem da izgubite od Engleske koja je loša, nije problem da izgubite od Nemačke, Španije, koga hoćete, ali je problem kada izgubite od Slovenije koja tri puta manje košta nego tim Srbije, kada igrač koji prima platu 5.000 evra u Celju daje golove, zato što nema ko da ga isprati. Tu ima bezbroj problema. I šta, mi smo sad srećni, zadovoljni, nikom ništa... Neću da se bavim time i nismo "banana" zemlja gde se sve rešava za jedan dan i preko noći, emocionalnim reakcijama, ali sam sasvim siguran da kako rukometu, tako i u fudbalu, posebno zbog činjenice da mnogo novca ulažemo u infrastrukturu, pa i u plate funkcionera Fudbalskog saveza, iako će vam oni reći da oni to dobijaju UEFA, pustite te gluposti i prazne priče selektora i ostalih. Ulažemo ogroman novac i građani Srbije su zaslužili bolji rezultat - rekao je Aleksandar Vučić.

(Telegraf.rs)

Video: Veljković nije hteo da otkrije šta im je Piksi rekao u svlačionici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мишко

    26. jun 2024 | 15:05

    Хвала Богу да и он једном нешто паметно каже

  • ana

    26. jun 2024 | 14:47

    Potpuno se slažem sa Vučićem. Ovo je bio debakl koji moramo brzo zaboraviti i krenuti napred sa ozbiljnim promenama.

  • ana

    26. jun 2024 | 14:44

    Moramo se ozbiljno zapitati o stanju našeg fudbala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA