Feđa Dudić nakon kraha Srbije na Euru: "Mislim da je selektor Stojković imao pred sobom sliku iz Katara..."

 
L. I.
L. I.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Strateg Radničkog govorio o izdanju Orlova

Fudbalska reprezentacija Srbije se posle duela sa Danskom koji je završen rezultatom 0:0, oprostila od Evropskog prvenstva. Izabranicima Dragana Stojkovića je protiv skandinavske selekcije bila potrebna pobeda za plasman u narednu fazu, ali su mreže mirovale, pa je selekcija Danske zajedno sa Slovenijom i Engleskom otišla dalje.

I pored velikih očekivanja na prvenstvu Starog kontinenta, na kom smo učestvovali prvi put posle 24 godine, Orlovi su podbacili. Postignut je samo jedan gol, a za tri meča u grupi upućena su svega šest udarca na gol protivnika.

O izdanju selekcije Srbije na Euru govorio je i strateg Radničkog iz Kragujevca, Feđa Dudić.

- Očekivalo se da će s ovim sastavom sigurno proći grupnu fazu, međutim, jako malo su napravili na terenu. Evo, i podatak da su za tri utakmice ukupno šutirali šest puta u okvir gola, a primera radi, Nemačka je na jednom meču dala pet golova, govori koliko je to bilo slabo - započeo je Dudić za " Al Džaziru"

Selektor Stojković je na ovom prvenstvu promenio prepoznatljivu formaciju, a Dudić je na to imao odgovor.

- Mislim da je selektor Dragan Stojković imao pred sobom sliku iz Katara, gde su na prošlom Svetskom prvenstvu igrali otvoreno, pa su možda lakše gubili utakmice. Ovaj put su igrali malo defanzivnije, čekali su kontranapade, međutim, nisu imali igrače u napadu koji su tako dobri u tranziciji - nastavio je strateg Radničkog.

U svom daljem izlaganju naveo je i da su naši reprezentativci bili bojažljivi.

- Utakmica s Engleskom, odnosno drugo poluvreme, bila je vodilja kako je trebalo da igraju od početka. Sigurno je da je u nekim mečevima to trebalo da bude hrabrije, a evo i utakmica protiv Danske, prvo poluvreme sam imao osećaj da igraju samo da ne prime gol. Nedostajalo je malo više odlučnosti i hrabrosti, jer Srbija je pokazala da se može nametnuti u posedu lopte i da bude na protivničkoj polovini - rekao je pouzdani strateg.

Za kraj svog izlaganja napomenuo je da je Srbija igrala na gol manje.

- I protiv Danske su u drugom poluvremenu igrali visoko, što je pokazatelj da su i u drugim mečevima mogli da igraju više napred, što bi odgovaralo Vlahoviću i Mitroviću, koji su dobri u kaznenom prostoru. Teško da Mitrović može igrati na centru, on je najopasniji nakon centaršuteva sa strane i dobijenih lopti u šesnaestercu. Utakmicu počinješ s pristupom da daš gol više od protivnika, ili primiš gol manje, a Srbija je u svim utakmicama igrala na gol manje od protivnika - završio je Dudić.

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović otkrio da li će i dalje igrati za reprezentaciju Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA