≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stojković isprozivao Radeta Bogdanovića: "Osetio je šta narod voli, moraš da se informišeš, pogledaš utakmicu"

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fudbaler je istakao da ceni Radeta, ali...

  • 76
Rade Bogdanović Foto: RTS / Printscreen

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu pošto je posle remija sa Danskom od 0:0 zauzela poslednje, četvrto, mesto u Grupi C, a posle meča ovaj duel je sa velikom dozom kritike ispratio stručni kosnultatn u rogramu RTS-a, Rade Bogdanović. 

Bogdanović je izneo niz konstruktivnih kritika koje se odnose na igru Srbije, a baš kao i u nekim prethodnim obraćanjima, bez dlake na jeziku, isticao je svoje mišljenje. Sa druge strane, ovakav način komunikacije nije se preterano dopao nekadašnjem golmanu Srbije, Vladimiru Stojkoviću.

Naime, fudbaler je u emisiji Sportlight Euro 2024, kod voditelja Igora Miklje, istakao da ceni Bogdanovića, ali da bi trebalo da se više informiše o fudbalu u Saudijksoj Arabiji.

- Ja slušam Radeta Bogdanovića. Volim te ljude koji imaju hrabrosti i dosta toga kaže kako jeste. Ali, u poslednje vreme, malo je osetio narod, postao je populista i osetio je šta narod voli. U nekim situacijama, malo preteruje. Mogu da shvatim da ne ceni saudijsku ligu. Ali, prvo moraš da se informišeš, da pogledaš neku utakmicu. Ne igra se fudbal samo u Nemačkoj. Tako da, mislim da treba malo da se posveti, ako ga zanima fudbal, da vidi koliko je Sergej pretrčao, koliko je Mitar pretrčao.

Potom, kritikovao je i komentatore fudbalskih utakmica.

- Slušam komentatore na RTS-u. Večeras sam prvi put pojačao ton pošto je Aca bio komentator. Sve ove ostale msanjim i gledam bez tona. Toliko sam nebuloza čuo. Komentator je rekao da je Stančiu, koji igra u saudisjkoj ligi, u Damaku, da je "izgubio dribling i pas". Sreća što je i dalje živ. Ne mogu to da dopustim. Komentatori su nam postai analitičari, više nego komentatori. Koriste izraze koji nisu sportski. Ti treba ljude koji gledaju utakmicu da informišeš kako teče utakmica, na neki, narodski način, narodskim rečnikom. Ne treba da izmišljamo toplu vodu i da budemo treneri, budite komentatori.

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović otkrio da li će i dalje igrati za reprezentaciju Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ARČIBALD

    26. jun 2024 | 10:03

    Logično da brani fudbalere. Ali,ove naše,osim golmana,ne može oprati niko.Ko još gleda Saudijsku ligu ? Tamo ima para a ne fudbala. Razjuriti te balerine sa Piksijem na čelu momentalno. Ko ima veze sa politikom,da ni ne priđe blizu savezu,pa makar FSJ vodile dve babe. Piksiju obustaviti isplatu para. Dovesti Vidića i početi iz početka. Ovo do sad je sve trulo.

  • Ccdcc

    26. jun 2024 | 09:47

    Pa nisu oni maratonci da gledamo koliko su pretrcali,koliko je Pipo Inzagi trcao a davao je golove samo tako...dzaba trcanje kada nemamo ni jedan sut na gol,tuzno,lopta unazad stalno,a hocemo I treba da pobedimo

  • Цоа

    26. jun 2024 | 09:46

    Јел могуће да Вељко Пауновић,који се доказао не буде селектор А тима

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA