Evo kako albanski mediji pišu o ispadanju Srbije sa Eura: "Osramotili se, inferiorni Srbi, Đoković pati"

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 15

U prvom planu su žestoke kritike...

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu pošto je posle remija sa Danskom od 0:0 zauzela poslednje, četvrto, mesto u Grupi C. 

Eliminacija sa takmičenja pala je teško i selektoru Draganu Sotjkoviću, i fudbalerima, ali i navijačima koji su, posle odlične igre sa Engleskom, i remija sa Slovenijom 1:1, očekivali mnogo bolju igru i pobedu u odlučujućem susretu. Ipak, kako se to nije desilo, Evropsko prvenstvo je završeno i Orlovi se vraćaju kući.

Eliminaciju sa šampionata albanski mediji su ispratili uz bombastične naslove.

Tako, Telegrafi, mediji sa tzv. Kosova donosi naslov: "Inferiorni Srbi pred napadom Danske, zaslužili elimaciju". U tekstu se odmah navodi da je Danska eliminisala Srbiju sa Eura, kao i to da su Danci bili "superiorni" od prvog minuta, a da se dominacija nastavila kako je meč odmicao.

Zanimljivo, u tekstu se ne pominje niti jedno srpsko ime, niti jedan fudbaler, niti selektor Dragan Stojković Piksi.

Sa druge strane, albanski voxnews.com ističe Slovence: "Slovenija i istorijski podvig, remi Engleza, Srbija se osramotila i ide kući". Bez mnogo detalja, ovaj mediji ne navodi igru oba tima, ali u prvi plan ističe da je: "Srbija osramoćena i eliminisana sa Evropskog prvenstva". Takođe, bez izveštaja o igri, dodaje se da su navijači priredili "odvratan performans".

Albanski "Sot.com" je nešto blaži i eliminaciju Srbije konstatuje u naslovu u kojem ističe da "Srbi idu kući", ali, ne bave se preterano ovom utakmicom.

Takođe, mediji botasot.info, ne donosi detaljan izveštaj sa meča, a ono što je njima zanimljivo jeste : "Đoković pati na tribinama posle eliminacije Srbije" i poziva se na švajcarski mediji, bez navođenja izvora.

I sporteskpres.com donosi vesti o Srbiji uz naslov: "Srbija kaže "doviđenja" Euru, završila je poslednja sa jednim golom". Ovaj sportski mediji u svega par rečenica ističe lošu igru Orlova, kao i činjenicu da je postignut smao jedan gol.

I u ovom tekstu nema detlaja o igri, niti se pominje neko od srpskih igrača, kao i selektor.

I na kraju, gazetaekspress.com, sa naslovom: "Srbija se oprašta od Eura kao poslednja u grupi" donosi nešto opširniji tekst u kojem se ističe igra Danske, a kao i odbrambeno nastrojena Srbija.

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović otkrio da li će i dalje igrati za reprezentaciju Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blah

    26. jun 2024 | 08:50

    Pa šta su pogrešno rekli,komedija smo od reprezentacije.

  • Boban

    26. jun 2024 | 09:06

    Nažalost su u pravu. Ali i dalje volimo našu zemlju i navijaćemo svaki put iznova.

  • Vasko

    26. jun 2024 | 08:48

    Da im nije bilo Srbije nebi znali ni da čitaju ni da pišu. ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA