Pitali smo Aleksandra Mitrovića da li će i dalje igrati za Srbiju: Zastao je, pa jasno odgovorio

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 13

Evo da li će Mitrogol i dalje nastupati za naš nacionalni tim

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u osminu finala Evropskog prvenstva, jer je odigrala samo nerešeno sa selekcijom Danske bez golova u Minhenu.

Nije ponovo Aleksandar Mitrović uspeo da postigne gol za Orlove, a kaže da tim nije zaslužio da prođe dalje.

- Očigledno nismo zaslužili. Moglo je sve bolje, ali na kraju krajeva uvek završiš tako kako zaslužuješ, jednostavno nismo zaslužili. To je to.

U Kataru je defanziva bila loša, sada ofanziva, samo jedan gol smo dali na Euru.

- Pa jeste, dobro... To je za dublju analizu, očigledno nismo bili na nivou. Tamo nismo defanzivno, ovde ofanzivno nismo bili dobri. Nismo uspeli da stvaramo šanse, igrali smo tvrdo, nismo bili opasni po gol, što je bila naša vrlina. Danas isto mislim da je falilo dosta te neke rutine i kreacije u poslednjem delu terena. U sve tri utakmice smo ostvarili dosta šansi i to je to.

Upitan je i o situaciji kada je oboren u kaznenom prostoru, a kada sudija Fransoa Leteksje nije sudio penal za Srbiju.

- Ne znam, to je pitanje za sudiju. Imali smo sastanak sa sudijama pre Evropskog prvenstva gde nam je objašnjeno da će svako povlačenje, ne kontakt, ali povlačenje će biti vidno sankcionisano penalom i ne znam, ja sam osetio to, posle sam video da me je vidno povukao. To je pitanje za sudije što nisu bar gledali, išli u VAR. Slična situacija kao u Rusiji!

Fudbal Evropsko fudbalsko prvenstvo EURO 2024 Danska Srbija Foto: Tanjug/AP

Kaže da je fudbal timski sport i da je sve moralo da bude bolje.

- Igrački mislim da imamo, timski i sve to što ide uz tim, mislim da nismo pokazali da imamo. Posle tri utakmice na kraju završiš tamo gde treba, fudbal je timski sport i kao tim nismo bili dobri. Ovaj put ofanzivno, defanzivno je bilo dosta bolje, čvršće, a pre svega ja na čelu ofanzivno nismo radili ono za šta smo na terenu.

Pitali smo ga potom da li će nastaviti da nastupa za Srbiju.

- Bože zdravlja, videćemo, mislim da je rano za te priče, treba malo pustiti vreme, ohladiti glavu, ne treba vruće glave donositi odluku. Pričaću sa porodicom, selektorom, saigračima, videćemo. Za sada sam tu. Bože zdravlja, biću i tad. Videćemo.

Kaže da nije problem u tome što sada igra u Saudijskoj Arabiji.

- Ma koja liga slabija, svi koji su igrali fudbal su videli da se on igra svuda, videlo se po reprezentacijama kakve su Slovenija, Gruzija, gde se ne igra po najboljim ligama, da su pokazali kako se igra fudbal. Ja igram u ekipi koja igra jako napadački fudbal, ko je gledao arapski fudbal, to nije na nivou Premijer lige, ali je na dobrom nivou. Ja se i mentalno i fizički osećam jako dobro. Ja sam neko ko vodi računa o sebi, o svom telu, ko je profesionalac, ko uvek želi da daje golove, ali to su argumenti sada za stručne ljude.

Za kraj, nije mu bilo baš najjasnije zašto je Piksi krenuo sa postavom sa kojom je krenuo u meč.

- Pa dobro, ja sam kao što sam rekao, kada si igrač gledaš iz jednog ugla, a kao selektor iz drugog. Mislim da je mister taj koji donosi odluke sa stručnim štabom. On ima svoje zašto. Kao što sam rekao, da smo očekivali nismo, ali to su taktičke odluke koje je on video kada smo pripremali utakmicu.

(Telegraf.rs)

Video: Dušan Tadić o tome šta će raditi kada više ne bude kapiten Srbije: Evo šta je poručio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goksi

    26. jun 2024 | 02:10

    Druze kretao si se ko mrcina po terenu svih 90 minuta. Ako se to uopste moze nazvati kretanjem. Ceo stadion ti je vikao “Mitre izadji i pomozi nam” jer si na terenu kao prebijena kokoska

  • brazil

    26. jun 2024 | 01:13

    Tri veze nemas ti

  • Brooka

    26. jun 2024 | 01:31

    Pitali ga? Pa on ne razume ni pitanje a ne fudbal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA