Vreme čitanja: oko 2 min.

Dušan Tadić: "Ako kažem iskreno, biće kao da si ubio čoveka... Najbolje da ne pričam ništa, niko ne razume!"

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kapiten Srbije pričao je punih 15 minuta pred novinarima

  • 3
Dušan Tadić Foto: Telegraf.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije remijem sa Danskom završila je još jedno veliko takmičenje bez plasmana u nokaut fazu, pošto je ispala sa Evropskog prvenstva - 0:0.

Kapiten Dušan Tadić stao je posle svega pred novinare i pokušao da sve "sumira" ukratko, a to je na kraju potrajalo i više od 15 minuta. Za početak se dotakao meča sa Danskom.

- Pa jeste, možda je tako delovalo na početku. Očekivali smo čvrstu utakmicu, da se neće otvoriti ni sa jedne ni sa druge strane. Bilo je neko odmeravanje snaga i u drugom poluvremenu smo krenuli na sve ili ništa. Nije nam se namestilo, treba sve da analiziramo i izvučemo pouke.

Kaže da mu nije jasno zašto je Srbija bila tako loša u prvim poluvremenima na ovom Euru.

- Pa jeste, generalno smo malo bili svako prvo poluvreme onako, malo smo prepustili sve protivniku, nismo se nametnuli i išli smo obazrivo sve tri utakmice. Može se reći da smo propustili, da smo stigli do pobede bilo bi drugačije.

Potom je dobio pitanje da li mu je krivo što je meč odluke počeo sa klupe. Zastao je, pa odgovorio.

- Ovaj... Pa dobro, ne znam šta bih rekao. Mislim, ako kažem nešto iskreno, onda ispade da si ubio čoveka. Najbolje da ništa ne pričam, jer eto, niko ne razume šta sam hteo da kažem, nije to poenta, nije poenta Dušan Tadić, najbitnije je zajedništvo, momci, to je najbitnije, ali kao jedan od lidera naravno da želiš da preuzmeš odgovornost, da si uvek na terenu, to je normalno, ljudski. Kod nas se neke stvari malo okrenu, izvrnu. Mislim da ne treba biti iskren.

Kaže da se pouke moraju izvući i da ne zna da li će da pogleda ove tri utakmice ponovo na miru za godinu dana.

- Što da ne, ali mislim da iz svake utakmice mogu da se izvuku pouke, dobre i loše stvari. Treba da izvlačimo pouke, možda čak iz pobeda treba da izvučeš dobre stvari. Treba napraviti analizu, ponosan sam na momke, dali su sve od sebe, žrtvovali su odmore, klubovi zovu, imaće sedam dana slobodno. Nije im lako, godinu dana igraju bez prestanka, igraju za reprezentaciju, porodicu. 

U odvojenoj vesti pročitajte šta je imao da kaže na prozivku Radeta Bogdanovića za odlazak u penziju. 

(Telegraf.rs)

Video: Veljković nije hteo da otkrije šta im je Piksi rekao u svlačionici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kerozin

    26. jun 2024 | 00:57

    Stvarno vam nije lako... Jurite za loptom dvaput nedeljno za stotine hiljada evra koje 80% ljudi u Srbiji može samo da sanja. Svi ste sramotni uključujući i selektora. Odbrana jedina im prelaznu ocenu.

  • Sekula

    26. jun 2024 | 10:13

    Ne znam zašto je nekoga iznenadio ovaj plasman, pa to se i očekivalo zar ne? Nikakva igra, nijedna uigrana akcija, rezultat očekivan. Selektor i oni koju su ga postavili na to mesto najveći krivci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA