Tadić otkrio čudan detalj sa poluvremena protiv Engleske: "Rekli su mi da ulazim odmah, a onda..."

 
S. L.
M. M.
D. U.
S. L. M. M. D. U.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 8

Kapiten naše selekcije je rekao da mu se to nije baš često dešavalo

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u drugi krug takmičenja na Evropskom prvenstvu, pošto su remizirali protiv Danske sa 0:0 i tako su sa samo dva boda, što je bilo dovoljno tek za poslednje mesto u grupi.

Posle meča je govorio i Dušan Tadić, naš kapiten, koji je govorio da se nije baš navikao da tokom karijere sazna sat vremena pre meča kada će igrati.

- Ne baš puno - rekao je Tadić.

On je potom govorio o grupnoj fazi.

- Nije me iznenadilo, mislim da ne zvučim grubo, ali Engleska mi je nekako najveće razočaranje, da ne zvučim grubo, uz sav respsket, videlo se da je protiv njih moglo mnogo da se igra. Ukazali smo rpeviše respekta, da su Danci bili bolji. Bio sam ubeđen da neće dobiti Slovence, najveće razočaranje u grupi. Imali smo šansu da osvojimo bodove. Uzeli su im bodove i Danska i Slovenija, a mogli smo i mi sa našim kvalitetom da uzmemo bod ili tri.

Istakao je i to da se Slovenija vodi kao iznenađenje.

Selektor kaže da se niste obrukali, kako ti vidiš?

- Definitivno možemo da kažemo da nismo ispunili cilj, to je činjenica, zato što posle Dohe, hteli smo da se plasiramo dalje, hteli smo da napravimo korak, uz dosta muka smo se plasirali na Evropsko prvenstvo, posle dugog niza godina, nije bila grupa toliko teška. Da smo morali da se plasiramo, onda smo postavili ciljeve da probamo da se plasiramo dalje, da prođemo, nismo uspeli, nismo ispunili očekivanja i treba to da kažemo. To nije ništa loše, žao mi je zbog ljudi, zbog svih, da nismo ispunili cilj, mislim da je ekipa dala maksimum, da su svi pružili maksimum.

Dušan Tadić Foto: Telegraf

Kad podvučeš crtu, da li si zadovoljan učinjenim?

- Sigurno da uvek može bolje, ali Engleska je 30 minuta, tu sam imao jednu situaciju, Joviću sam namestio šansu, bila je dobra situacija za to provedeno vreme, posle toga protiv Slovenije mislim da sam namestio jedno četiri šanse, mogle su biti dve ili tri asistencije, posle one izjave mislim da šta god da sam uradio, bilo bi malo, što je i realno, ja sam na sebe preuzeo tu odgovornost, to je normalno, sastavni deo. Namestio sam nekoliko šansi, eto, pokušao sam da učinim sve što je do mene da ekipa ostvari dobar rezultat.

Disbalans u ekipi, odbrana problem, napad dobar, ali je bilo obrnuto?

- Ne možemo da kažemo, moglo je da se desi da smo dali tri gola, bilo bi sve okej. Onda protiv Danske, moglo je da se namesti, onaj ofsajd, Sergej na kraju, Mitrović druga stativa, bilo je situacija da smo mogli da postignemo gol, falilo je te neke sportske sreće, treba sportske sreće, možda nismo bili ispravni, moramo da vidimo šta i kako.

Još jednom je prokomentarisao svoju izjavu.

- Ne kajem se, isto bih rekao, ja nisam hteo nikog da uvredim.

Niko ti od igrača nije rekao ništa?

- Šta da kažem, nisam hteo nikog da uvredim, samo sam hteo da pokažem samopouzdanje neko i da malo razmrdam ekipu. Ja da sam trener i da sam igrač, ja bih voleo da igrač, mi smo napravili karijere jer smo mislili da smo najbolji mogući. Ako je problem što sam rekao javno, ne znam. Okej, ali to mislim i mislim da to nije ništa loše, imam neke stvari koje sam postigao iza sebe uz pomoć saigrača, ja sam timski igrač i hoću da učinim sve za ekipu, možda se ne sviđa nekom to što sam rekao. Nije mi bila namera. Ko me poznaje, zna i ko sam i šta sam, zna da težim tome da budem ispravam, ja stvarno ne mislim da je nešto loše niti da je loše uticalo niti bilo šta. Bilo je od srca, niko ne gleda. Ja tu nisam počeo, bilo mi je krivo, ali nebitan sam ja, video sam da mogu da pomognem ekipi.

- Dešava se na poluvremenu da ulazimo Ilić i ja, ja se zagrevam, onda mi dolazi pet minuta, taman da uđem, oni kažu, ti odmori, samo će Ilić.

(Telegraf.rs)

Video: Dušan Tadić o tome šta će raditi kada više ne bude kapiten Srbije: Evo šta je poručio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 11080

    26. jun 2024 | 02:47

    Stoji da si klasa i igrac u klubu gde svi imate jake ugovore i plate ali za reprezentaciju na evropskom prvenstvu nista nisi uradio da bi tako pricao o sebi bolje da si ostao u Srbiji i odmarao nego da nas ovako brukate jer mislite da ste nesto posebno u odnosu na mladje igrace koji bi dusu dali i izginuli na terenu za nasu trobojku

  • Petar

    26. jun 2024 | 06:47

    Tadiću kamera je snimila na kraju kako govoris ,,šta je sad a ,, Kome je to upućeno pitanje?

  • Gasa

    26. jun 2024 | 06:22

    Sram vas bilo svije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA