Vreme čitanja: oko 2 min.

"Razočarenje... Razumem bes navijača...": Rajković neutešan posle ispadanja sa Eura

S. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Delovalo je da je ekipe "proradila" u drugom poluvremenu

  • 8

Fudbalska reprezentacija Srbije ispala je sa Evropskog prvenstva remijem sa Danskom sa 0:0.

Orlovi su završili kao četvrti u grupi, a neutešan nakon ispadanja bio je golman Predrag Rajković, koji je prokomentarisao meč, učešće i ispadanje.

- Razočarenje... Želeli smo više, želeli smo da prođemo... Nismo uspeli, borili smo se, nije urodilo plodom i ostaje jedan veliki žal što nismo prošli dalje - počeo je Rajković.

Golovi su izostali...

- Falili su golovi. Da smo dali gol, mislim da bi prošli dalje. Igrali smo odlično defanzivno, ali opet, to je fudbal. Mislim da smo se dobro branili, da smo stvorili konkretne šanse, tako da ostaje žal...

Napadali su, trudili se, ali bezuspešno...

- Mister je bacio sve karte u napad, trebala nam je pobeda. Imali smo taj šut Sergeja, Danci su nas dobro zatvorili, sve prilaze su zatvorili i nismo imali adekvatne poteze da napravimo neki višak i bolje šanse. 

Danska - Srbija, EURO 2024 Foto: Nikola Tomić

Prokomentarisao je i sam meč...

- Moje mišljenje je da prvo poluvreme i nije bilo dobro. Drugo je već malo bilo bolje, jer smo imali veću kontrolu lopte, ali to nam nije urodilo plodom. Moramo biti više kreativniji u napadu, i da stvaramo više šansi. To je jedini problem koji sam ja video.

Delovalo je da je ekipe "proradila" u drugom poluvremenu...

- Mister je tako manje, više rekao. Da krenemo čvrsto od početka, da se ne zalećemo, jer je utakmica do 90. minuta, a ne samo prvo poluvreme. Tako je i bilo, nekih tridesetak minuta pred kraj igrali smo sa tri napadača, krenuli smo veoma ofanzivno, i nije urodilo plodom. Sad, što, to već ne znam. Možda smo bili manje koncentrisani, veliki pritisak. Šta je, tu je, moramo da se okrenemo dalje... Znam da je teško svima, i meni što smo ispali sa Evropskog prvenstva, jer smo svi žarko želeli da se plasriamo dalje, da obradujemo celu naciju. 

Što se grupe tiče...

- Grupa je bila čvrsta. Svi su igrali na rezultat. Viditeda nije palo puno golova u celoj grupi. Ovaj turnir mora da se igra pametno i na rezultat. Da primiš što manje, i daš što više. 

Istakao je da razume navijače...

- Razumem ja navijače, oni su došli tu, putovali su puno. Prešli su veliki broj kilometara da nas gledaju, i hvala im na tome. Znam da su razočarani, ljuti, besni... I mi smo, sami na sebe, jer smo mi verovali u nas, i verovali smo da možemo da prođemo. Zadnjih pola sata smo krenuli veoma ofanzivno, i želeli smo da postignemo taj gol, dali smo poslednji atom snage, ali takav je fudbal. Ne može uvek da se dobije - podvukao je Rajković.

(Telegraf.rs)

Video: Dušan Tadić odgovorio Radetu Bogdanoviću na prozivku za penziju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    26. jun 2024 | 01:38

    Gospodine Rajkovicu tebi licno i mladom Pavlovicu kapa do poda ali sami niste mogli ostalo jad beda i cemer. Imam jednu zamerku zasto niko nema srce da kaze sta se desava u timu Srbije,razumem da je to teska odluka ali neko mora da progovori pa makar i po svoju cenu,,jer u timu mnogo stosta ne stima na terenu a kada se prica o timu sve je zlatno.dokle vise da lazete i sebe i verne navijace koji zadnji dinar daju da vas gledaju a od vas nista. Ocito da Piksi nema autritet u timu ili neko drugi kroji tim i onda dolazi do Frustracije medju vama.to mora neko da presece insce nikada nista necemo napraviti sa timom. Dali treba da citav Zivot budemo u rangu San Marina,Kipra,Albanije,Moldavije i TD.Sramota svi glume zvezde a ucinak nula

  • Dend

    26. jun 2024 | 00:58

    Zašto se odazivate nestručnom čoveku koi Vas svojim neznanjem kopromituje uostalom samo analizirajte njegove izjave i sve će biti jasno ?

  • No numero

    26. jun 2024 | 00:54

    Razumete bes navijaca? Ne, nerazumete vi nista!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA