Fudbal Evropsko fudbalsko prvenstvo EURO 2024 Danska Srbija Foto: Tanjug/AP

Srbija ide kući sa EURA! Anti-fudbal Orlova nije prošao protiv Danske, ne ide se dalje sa 1 šutem u okvir gola

 
 
 ≫ 

Fudbalska reprezentacija Srbije je remizirala protiv Danske sa 0:0 u trećoj utakmici grupne faze Evropskog prvenstva, čime su se Orlovi i oprostili od ovog takmičenja, pošto završavaju kao poslednjeplasirani u grupi sa četiri boda.

Srbija je na sebi imala imperativ pobede, morali su Orlovi da krenu hrabro, da krenu napred i pokušaju da dođu do sva tri boda, jer samo to je ono što nam odgovara i što nas vodi u iduću rundu, ali nismo to videli ni sada od naše selekcije.

Ponovo smo gledali jednu Srbiju koja nema ideju, koja igra tek toliko da se brani i da ne dolazi u priliku. Bilo je to evidentno nakon prvih 45 minuta, gde naša selekcija nije imala nijedan šut ka golu Kaspera Šmajhela, praktično, Srbija se borila da ne primi gol, a ne da ga da. Prva, ujedno i poslednja prilika za našu selekciju je viđena u 92. minutu meča, što dovoljno govori o tome, koliko je Srbija bila spremna da napadne u ovom meču.

Pokušao je Piksi potom da sve razmrda u druih 45 minuta sa promenama, kada je izvukao Lazara Samardžića, jednog od najboljih fudbalera u tom momentu, a ubacio je i Luku Jovića, što nije dalo baš rezultate.

Tako da... Srbija odlazi kući već nakon tri utakmice, gde je izuzetno pdobacila i odigrala ispod svakog očekivanja. Ruku na srce, dala je Srbija gol, ali iz ofsajda, dok je možda mogla i dobiti penal, ali je upitno i da li je to zaslužila.

Fudbal Evropsko fudbalsko prvenstvo EURO 2024 Danska Srbija Foto: Tanjug/AP

Već od samog starta je nekako bilo viđeno u kom će smeru ići ovaj meč, pošto je Danska izašla skroz visoko, napravili su veliki pritisak na našu odbranu i počeli su da prete dugim loptama, da traže proboj kroz našu odbranu.

Već u 4. minutu je viđena i prva reakcija sudije, koji je dodelio žuti karton Nikoli Milenkoviću, posle koga je došla i prva prilika. Eriksen je dodao Vindu, ovaj je stao na 16 metara, okrenuo se ka golu i šutirao, ali je napravljen faul. Već oko 10. minuta je Srbija uspela da se oslobodi malo pritiska i prebaci loptu na drugu polovinu.

Krenula je da preti naša selekcija, makar je želela da preti. Imali su svoje prilike za neke pokušaje i Veljković i Samardžić, Lukić... Ali je to sve bilo izuzetno bezopasno.

Zatresna se mreža Srbije potom, igrao se 23. minut, ali je lopta koju je iz kornera poslao Kristijan Eriksen izašla van terena, pa je sudija morao da poništi ovaj pogodak. Potom se otvorila i Srbija, ušli su u neke pokušaje, ali i dalje bez udarca na gol.

Potom se razbranio Predrag Rajković, bio je tu 32. minut, kada je još jednom bio na zadatku. Moglo je biti potom izuzetno opasno i u 39. minutu, ali na sreću naše selekcije se okliznuo Jonas Vind i lopta odlazi daleko preko gola.

Tu je i bio kraj prvog poluvremena

Fudbal Evropsko fudbalsko prvenstvo EURO 2024 Danska Srbija Foto: Tanjug/AP

Hteo je Piksi da razmrda našu igru, ubacio je Tadića i Jovića, ali... Ništa nismo dobili, praktično ništa. Nisu mogli ni Aleksandar Mitrović, a ni Luka Jović ni da dođu do šanse, odnosno, to je viđeno prvi i jedini put u 54. minutu.

Luka Jović se otvorio, dobio je loptu od Tadića, uspeli su Orlovi da zatresu mrežu, ali je dosuđen ofsajd.

Nakon toga su usledili napadi Danaca, tukli su iz svake pozicije ka golu Rajkovića. Ipak, to su bili bezopasni šutevi, baš zbog toga što su bili sa 30-ak metara, pa je svaka lopta išla daleko preko gola.

Na kraju, imala je Srbija još jednu šansu, praktično i jedinu. Igrao se 92. minut, Sergej Milinković Savić je šutirao direktno u Šmajhela.

Možda je mogao i Mitrović bolje da reaguje 10 minuta pre toga, ali...

Srbija ide kući sa Evropskog prvenstva.

Najnovije
16:29

Srbija - Danska 0:0

22:54

90+4 KRAJ, SRBIJA IDE KUĆI

Gotovo je sve.

22:50

92' Kakva šansa za Sergeja!

Jaoj, jaoj, mogao je Sergej Milinković Savić da postane heroj, međutim, preslabo je šutirao i to je lako ukortio Kasper Šmajhel.

22:44

86' Auh, auh, auh

Umalo Danska da dođe do gola, Mele je centrirao veoma blizu gola Rajkovića, ali je Živković to poslao u korner.

22:42

83' Auuuuh, nezgodno!

Pripretila je Srbija na ovom meču, konačno je prešla u napad kako treba, pokušao je Mitrović glavom. Potom je Vlahović uspeo da spasi ovu situaciju, onda je Dušan Tadić centrirao, ali je povučen Aleksandar Mitrović za dres.

Neće se gledati VAR...

22:39

81' Mitrović!

AUUUHHH, kakva prilika!

Praktično ni iz čega smo došli do šanse, Vlahović se zborio, ostala je lopta Mitroviću, međutim on je šutirao pored gola.

Moglo je i moralo je ovo mnogo bolje.

22:37

79' Andersen je udario Mitrovića

Ostao je srpski napadač na zemlji, nakon što ga je Joakim Andersen udario u stomak.

22:34

75' Kraj je sve bliži...

Sve je manje vremen za Srbiju, koja mora pod hitno da postigne gol ukoliko želi da se plasira u idući krug takmičenja u Nemačkoj. Međutim, nema ideja, nema pokušaja.

22:29

71' Korner za Srbiju i... ništa

Opet je Srbija prešla u polje napada, zaradila je novi korner, tek drugi na meču, ali je iz svega dobila samo jedno veliko ništa na ovom meču. Još jednom, samo ništa.

Fudbal Evropsko fudbalsko prvenstvo EURO 2024 Danska Srbija Foto: Tanjug/AP
22:25

67' Kakva promena Piksija

Izašao je iz igre Ivan Ilić, a umesto njega ulazi Dušan Vlahović, koji će takođe otići izuzetno ofanzivno.

22:23

64' Siguran Rajković!

Odlično je izveo korner Kristijan Eriksen, a Janik Vestegor je skočio visoko, nebeski skok! Uspeo je da lepo zahvati loptu, ali je Rajković bio na sjajnom mestu još jednom i samo ju je pokupio u naručje.

22:20

61' Udaraju Danci sa svih strana

Pustila je Srbija sada u ovim momentima Dance da igraju malo, tačnije, dopustili su im da igraju oko naših 30-ak metara i već su dva puta šutirali, ali daleko, daleko preko gola.

22:16

58' Danci menjaju napadače

Evo ga i Kasper Dolberg u igri umesto Hojlunda, Danci ne čase časa.

22:12

55' Ipak ofsajd...

Poradovala se Srbija ovde, međutim, gol je došao iz ofsajda.

22:11

54' GOOOOOOOOL ZA SRBIJU, ALIII...

Sada ćemo pogledati VAR, Srbija je postigla gol, ali videćemo šta se desilo...

22:09

51' Preti Danska, jako je opasno!

Napada Danska sada svim silama, Skov Olsen se namestio na svoju levu nogu, šutirao je, ali je štoper naše selekcije izblokirao taj udarac i poslao loptu u korner.

22:06

48' Preti Srbija, pa se onda i spašava

Moglo je biti opasno, Mitrović je izašao visoko, ali je uspela odbrana da očisti loptu ispred našeg napadača. Potom je Šmajhel izbacio u aut, nakon čega greši Luka Jović.

Odmah zatim preti i Danska, imali su svoj pokušaj, ali na sreću čisti to odbrana Orlova.

Danska - Srbija, EURO 2024 Foto: Nikola Tomić
22:03

46' Menja Piksi na startu drugog poluvremena!

U igri Srbije na teren izlaze Dušan Tadić i Luka Jović, a iz igre će Nemanja Gudelj i Lazar Samardžić.

21:47

45 +1' Kraj prvog poluvremena!

Gotovo je prvih 45 minuta, Danska je bila ta koja je diktirala tempo, oni su se pitali malteneza sve, a mi smo samo posmatrali.

Ostaje nada da se to promeni u drugom poluvremenu.

21:43

42' Siguran Rajković

Opet Danska napada, opet pritiska našu odbranu, ali je siguran Predrag Rajković.

21:40

39' Sreća za Srbiju, okliznuo se Vind

Puca odbrana Srbije već u ovim mimnutima, Danska je probila, Hjumland je prošao, ubacio po zemlji, ostavljena je lopta za Vinda, a ovaj se nije najbolje snašao.

Odnosno, Jonas Vind se okliznuo, lopta je prešla preko noge i otišla daleko preko gola.

21:37

36' Sporiji tempo

Pao je malo tempo nakon prilika Danske, odbrana Rajkovića. Srbija još nije ni pripretila golu protivnika.

Fudbal Evropsko fudbalsko prvenstvo EURO 2024 Danska Srbija Foto: Tanjug/AP
21:33

32' Brani Rajković!

Odličan je Predrag Rajković, lepo je bio pozicioniran još jednom, to mu je i dalo prednost u odnosu na igrača Danske koji je okušao sreću nakon kornera.

21:31

30' Ide novi žuti karton za Dansku!

Prošlo je tek dva minuta otkako je Jonas Vind dobio karton, a sada isto čini i Morten Hjumland, koji je bio baš, baš neoprezan sa svojim klizećim startom.

21:30

28' Mitrović pokušava, ali ništa

Evo ga Mitrović na svom mestu, u srcu šesnaesterca, dobio je centaršut i hteo je glavom, ali ne uspeva ništa.

21:28

27' Žuti karton za Dansku!

Jonas Vind dobija žuti karton, napravio je nesmotren prekršaj nad Strahinjom Pavlovićem.

21:24

23' Gol za Dansku! Ali, sudija prekida igru

Auu, auu, moglo je ovo da bude nezgodno, a i jeste. Ipak, lopta koju je poslao Kristijan Eriksen je otišla u gol-aut i pre nego je stigoa do peterca. Međutim, čak je i tamo napravljen prekršaj nad golmanom Predragom Rajkovićem.

Gol, ali se ne važi. Dobro je.

21:23

21' Brani Rajković! Jako, jako nezgodno...

Pogrešio je Ivan Ilić na sredini terena, Danska je oduzela loptu i krenula ka našem golu.

Ostavljena je lopta Kristijanu Eriksenu, on je šutirao sa nekih 20-ak metara i uspeo je da odbrani Predrag Rajković, izbacio je u korner, onda je usledila. Spašava se Srbija na neki način.

21:20

18' Dva kornera Eriksena, siguran Rajković

Danska je sada imala dva uzastopna kornera. Eriksen je prvi put probao nešto kraću loptu, ali je to rasčistila odbrana, tačnije Nemanja Gudelj koji ju je ponovo izbacio u korner.

Opet je Kristijan Eriksen centrirao, sada nešto duže, ali je to lako pokupio Predrag Rajković.

Fudbal Evropsko fudbalsko prvenstvo EURO 2024 Danska Srbija Foto: Tanjug/AP
21:18

15' Uh, uh, uh...

Moglo je ovo biti dosta, dosta opasno po gol Predaraga Rajkovića, ali udarac odlazi pored stative. Pokušao je Bah, međutim, na sreću je njegova lopta otišla u širinu.

21:16

14' Lepa ideja Samardžića i Veljkovića!

Miloš Veljković je video Lazara Samardžića, pokušao je da mu doda loptu, ali su to pročitali Danci.

21:13

12' Moglo je biti opasno po Dance, ali...

Moglo je ovde biti malo opasnije, međutim, Lukić je poslao nešto jaču loptu ka Živkoviću koji nije uspeo da je sustigne.

Fudbal Evropsko fudbalsko prvenstvo EURO 2024 Danska Srbija Foto: Tanjug/AP
21:11

10' Oslobodila se Srbija pritiska

Nakon uvodnih minuta i malo većeg presinga Danaca, uspela je naša reprezentacija da prebaci loptu na polovinu Danske.

Ipak, za sada je to još bezuspešno, bez ideje, ali je za sad dobro da se oslobađaju pritiska i opasnosti.

21:06

5' Uigrana akcija, brani Rajković!

Danci su pokušali nakon faula da naprave jednu akciju, što je pošlo za rukom. Lopta je došla do Vinda na 16 metara, a on se namestio i šutirao po zemlji, ali pravo u ruke Rajković. Ipak, dosudio je Fracnuz faul, tako da nema opasnosti.

Srbija mora da krene napred.

21:05

4' Žuti karton za Milenkovića!

Pa, ovo nije moguće. Srpski štoper Nikola Milenković dobija karotn već u četvrtom minutu susreta, Francuz Leteksije je okarakterisao obaranje našeg Blekija kao start za prvu opomenu. Neverovatno.

21:03

2' Danska odmah ide u presing

Od samog starta je krenula Danska u presing, u napad na našu odbranu koju testiraju dugih loptama. Ipak, utegnuti su centralni bekovi naše selekcije, te veoma lako izlaze na kraj sa ovim pokušajima.

21:00

1' KRENULO JE!

Strah, trema, sve sada nestaje na Alijanc Areni, jer je počela utakmica između Srbije i Danske u Minhenu.

Nema mesta za kalkulacije, mora se ići po pobedu i po sva tri boda.

Fudbal Evropsko fudbalsko prvenstvo EURO 2024 Danska Srbija Foto: Tanjug/AP
20:26

Na meč stigao i Novak Đoković!

Velika podrška za našu selekciju stiže i od našeg najboljeg tenisera koji je došao u Minhen.

19:41

SASTAVI - Piksi šokirao sa izborom!

Ovo niko nije očekivao, ali doslovno niko.

Piksi je odlučio da iznenadi sastavom.

- Rajković - Veljković, Milenković, Pavlović - Mijailović, Gudelj, Ilić, Živković - Lukić,  Samardžić - Mitrović.

- Šmajhel - Andersen, Kristensen, Vestergard - Bah, Hojbjerg, Hjumland, Mele - Eriksen - Hojlund, Vind.

19:25

Srbi brutalno odgovorili Dancima na njihovu pesmu

Nisu dozvolili da rivali budu glasniji.

Metro stanica, Euro, Euro 2024, Srbija - Danska, navijači Foto: Telegraf.rs
19:14

Grmi pesma navijača Srbije u metrou.

Zagrevanje za meč!

Srbija, metro Foto: Telegraf
18:00

Ana Ivanović poslala poruku fudbalerima!

Pratiće meč i proslavljena srpska teniserka!

Ana Ivanović Foto: X / anaivanovic
17:44

Ulice Minhena ruinirane nakon sukoba navijača i policije

Haos je ostao nakon što su letele flaše i hapšenja Srbina.

Haos posle sukoba, Danska - Srbija Foto: Telegraf.rs
17:43

Nemačka policija uhapsila Srbina posle sukoba

Nemile scene u Minhenu više od tri sata pre početka meča...

Policija, SRbija, EURO, EURO 2024 Foto: Telegraf
17:29

Frka policije i Srba, letele flaše!

Žestok sukob se dogodio u Minhenu, policija odgovorila biber sprejom.

Žandarmerija, Srbija - Danska Foto: Telegraf.rs
17:27

Srpske lepotice očarale Minhen

Lepša strana Evropskog prvenstva!

Navijači Srbije pre utakmice sa Danskom Foto: Nikola Tomić
17:16

Policija upala među Srbe!

Mučili su se da ugase baklje, a onda dobili i pesmu...

Policija i navijači Srbije u Minhenu Foto: Telegraf.rs
16:55

Poznati harmonikaš legao i zasvirao kolo za totalni delirijum Srba

Milanče Mihajlović je uspeo i da zaradi!

Milanče Mihahjlović harmonikaš u Minhenu Foto: Telegraf.rs
16:53

Ova pesma je ujedinila Delije i Grobare

I to se dogodilo!

Navijači Srbije pre utakmice sa Danskom Foto: Nikola Tomić
16:52

"I opet tata kupi kera s plavim očima"

Momci iz Brčkog su posebno motivisani pre meča!

Navijači Srbije iz Brčkog u Minhenu Foto: Telegraf.rs
16:51

Legendarni srpski reprezentativac je u Minhenu

Nije mogao da prođe od navijača. Inače je peti na večnoj listi po broju nastupa - Aleksandar Kolarov!

Aleksandar Kolarov Foto: Telegraf.rs
16:50

Amerikanci u Jokićevom dresu se pridružili Srbima

Prvo su krenuli da skandiraju "Nikola Jokić", a onda su usledili i povici "Kosovo - Srbija" iz sve snage.

Denver Nagets EURO Foto: Telegraf.rs
16:48

Začuo se i "Marš na Drinu" u Minhenu

Srpski navijači preplavili ulice grada u Bavarskoj.

Navijači Srbije pre utakmice sa Danskom Foto: Nikola Tomić
16:46

A ovako je izgledao istorijat duela sa Danskom

Da li su oni zaista "umesto nas" osvojili EURO 1992. godine?

Dejan Savićević, Fudbalska reprezentacija Jugoslavije Dejan Savićević, fudbaler Jugoslavije, na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Danske, na stadionu Crvene zvezde. Beograd, 01.05.1991. Foto: MN Press/ N.Parausic
16:45

"Izađi mala, izađi mala..."

Devojka u dresu Srbije se pojavila na prozoru, a onda...

Navijačica Srbije Foto: Telegraf.rs
16:44

A što se tiče minhenskih ulica...

Srpski navijači su razvili veliku zavesu, a onda je nastala ludnica...

Navijači Srbije pre utakmice sa Danskom Foto: Nikola Tomić
16:42

Pitali smo kolege da li bi zbog manekenke iz snova propustili meč Srbije i Danske

Evo šta su nam rekli.

Anketa meč Srbija - Danska ili dejt sa manekenkom Fotokolaž: Telegraf.rs
16:40

Naši reporteri garantuju za Orlove!

Telegraf je na licu mesta, a i mi, kao i naši ljudi u Minhenu verujemo u pozitivan ishod.

Slovenija - Srbija, EURO 2024 Foto: Nikola Tomić
16:29

Dobrodošli, pratimo meč odluke!

Srbija i Danska na "Alijanc areni" odmeravaju snage u borbi za prolaz u narednu rundu. Orlovi znaju da ih samo slavlje garantovano vodi dalje i tome se iskreno i nadamo. Ispratite sva dešavanja sa ulica pre meča, ali i samu utakmicu u našem blogu.

Video: Harmonikaš napravio totalnu ludnicu, legao na zemlju i tako svirao kolo za totalni delirijum

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Otpisani Prle

    25. jun 2024 | 22:23

    NEMANJA VIDIĆ !!!! Sad ili nikad 🙏

  • Jo

    25. jun 2024 | 22:56

    MOZE NEKO DA MI OBJASNI OVO......TREBA TI POBEDA A TI SUTNES JEDNU LOPTU NA GOL U 90 MIN.OVO JE ZA NAUKE BGM

  • Zox

    25. jun 2024 | 22:03

    Nijedan upućen udarac na gol, to je oličenje kakvu ekipu ima Srbija, najgoru na EP, što pre da se završi ova agonija da se više neblamiraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA