≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zlatko Dalić nakon remija prozvao sudiju: "Ne znam gde je uopšte našao tih osam minuta nadoknade..."

L. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vatreni i dalje imaju minimalne šanse za prolaz

  • 10
Zlatko Dalić Foto: Profimedia

Fudbaleri Hrvatske odigrali su nerešeno sa selekcijom Italije, u okviru poslednjeg kola grupe B na Evropskom prvenstvu, a pomenuti susret završen je rezultatom 1:1.

Vatreni su imali vođstvo do poslednjeg minuta susreta, da bi Zakanji pogodio mrežu Livakovića u osmom minutu nadoknade i doneo Italiji prolaz u narednu rundu.

Nakon ovog meča svoje izlaganje imao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić, koji je na početku čestitao svojim igračima.

- Čestitam igračima na dobroj utakmici, velikom htenju, želji. Bili su dobri. Bio nam je plan da u prvom delu kontrolom igre ne dopustimo protivniku šanse. To smo uspeli. U drugom poluvremenu smo rizikovali. To nam se brzo isplatilo. Hteli smo kontrolom utakmice da dobijemo prednost. Nažalost kažnjeni smo u 98. minuti - započeo je Dalić.

On je takođe i napomenuo visoku nadoknadu vremena, te izneo još par zamerki na račun glavnog arbitra.

- Uticao je sigurno na rezultat. Ne znam gdje je uopšte našao tih osam minuta nadoknade. Govorio sam o tome kako se ponaša UEFA. FIFA, već pet godina, ali ne niko nije slušao, ispadam smešan. Mi smo svi za njih mali, sve što govorim govorim u vetar. Ne može biti osam minuta nadoknade. Koji su to faulvi, prekidi bili da je osam minuta nadoknade - rekao je Dalić, a onda dodao:

Ali neću tražiti alibi u sucu. Imali smo sve u svojim rukama protiv Albanije, pa i sada. Imali smo dva penala, promašili smo ih. Ali mi je žao i boli me što nas nitko ne poštuje. Igrali smo u 3 sata, je li igrala Italija, Francuska, Njemačka... u tom terminu. Igramo mi. Hvala igračima. Nije ovo bio naš turnir. Opet su se pokazali i navijači, sto tisuća Hrvata je došlo u Njemačku. Hvala im na tome. Ponosni smo. Ovo što nismo prošli dalje tražit ću uzroke u nama. Ne možeš primiti gol u 98. minuti, moraš ako treba tada i leći na loptu. Pobjede i porazi su sastavni dio igre.

Zlatko Dalić Foto: Profimedia

U 80. minutu selektor Hrvatske je iz igre izveo Modrića, te je porkomentarisao i taj potez.

- Promašio je penal, ali odmah potom je postigao gol iz igre. Bio je potrošen tih 80 minuta, dao je sve od sebe na terenu. Bio je preumoran, plan je bio da na njegovu poziciju uđe igrač koji je svježiji, koji će zadržati loptu. To je bio jedini razlog, nije bio povređen. Maksimalno se potrošio tih 80 minuta - rekao je Dalić.

Na kraju utakmice tešio je svog kapitena, koji je na meču sa Italijom postao najstariji strelac na prvenstvu Starog kontinenta.

- Baš boli i boleće sigurno još dugo. Ali kada sve saberemo, negde ti sreća da, negdje ti uzme. Na kraju nam je uzelo sada. Uvek si na kraju negdje na 1:1. Znali smo uživati u pobedama, moramo biti dostojanstveni i u ovakvim trenucima. Ja sam isključivi krivac što nismo prošli grupu. Hvala igračima za ovih mesec dana truda i muke. Nije nas išlo i to je to - završio je Dalić.

(Telegraf.rs)

Video: Srbi slave remi Hrvatske i Italije u centru Minhena!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    25. jun 2024 | 13:55

    Lepo bi bilo da je iskreno rekao: "Jaka Španija nas je unakazila, slabija Albanija potpuno nadigrala, osrednja Italija održala čas, a sve ovo nam se vuče godinama unazad jer jako teško dajemo golove i samo nas je penal-sreća pogledala da ne ispadnemo u Rusiji i Kataru već u šesnaestini finala." Nije teško priznati neuspeh, Daliću.

  • Au

    25. jun 2024 | 13:26

    Ovaj kuka ko rumeni na sudije😀

  • X

    25. jun 2024 | 13:19

    Pa opet kad se mijenjate lagano ovacije itd i onda sudija kriv!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA