Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je sudija na koga su Hrvati kivni? Ronalda je razbesneo u istorijskom meču sa Srbijom

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U pitanju je Dani Makeli

  • 2
Dani Makeli Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Hrvatska se zauzela treće mesto u grupi B Evropskog fudbalskog prvenstva u Nemačkoj nakon što je odigrala 1:1 sa Italijom, a mnogi Hrvati kivni su na sudiju Danija Makelija, jer je njihovu utakmicu produžio osam minuta, gde su popularni "Azuri" postigli gol u sudijskoj nadoknadi, u poslednjem minutu.

Time se Italija plasirala u osminu finala Eura, dok Hrvatska čeka ostale rezultate kako bi saznala da li se ona kvalifikovala za narednu rundu Evropskog prvenstva u fudbalu u Nemačkoj.

Odluku Makelija su mnogi iz Hrvatske kritikovali.

"Nismo zaslužili ovaj gol. Ne znam gde je sudija našao osam minuta da produži. Ako moraš da padneš, neka padneš ovako kako smo mi danas", rekao je Luka Modrić za HRT.

"Uticao je sudija sigurno. Ne znam gdje je našao osam minuta. Uopšte. Govorim to pet godina. Fifa, Uefa... Niko nas ne doživljava, mi smo mali. Ne može biti osam minuta nadoknade. VAR je gledao minutu, izmene... Kakvih osam minuta. Faul, prekidi... Ma, neću tražiti opravdanje u sudiji", rekao je selektor Hrvatske Dalić, prenosi 24sata.hr.

Po Makeliju je osuo paljbu i nekadašnji reprezentativac Hrvatske i stručni komentatora HRT-a Joško Jeličić.

"Moram podvući ovog sudiju Makijavelija (Makeli, op.aut.). Ovaj put je stvarno cilj opravdao sredstvo. On je navlačio za Italijane, svirao je penal za nas jer nije imao izbora. Kolika je samo razlika bila u kriterijumu pa još nadoknada od osam minuta. Igrao sam fudbal, osećaš kada je nešto tendenciozno, ovo kako je on sudio. Neću reći da je navijao, ali imao je kriterijum koji je bio na strani Italijana. Neću se vaditi ni na šta, odigrali smo hrabro, pokazali da za ono što sledi imamo roster i širinu, najviše mi je žao kapitana koji je na ovaj način, pretpostavljam, završio reprezentativnu karijeru. Kako radi i kako se oseća, nikad se ne zna. Ovo je jako teško svariti, trebaće vremena svima. Ne znam kako ćemo raditi ostatak prvenstva", rekao je Jeličić, prenosi 24sata.hr.

Utakmicu Hrvatska-Italija pratila je i najpoznatija navijačica "Vatrenih" Ivana Knoll, koja je objavom na Instagramu dala do znanja šta misli o suđenju Danija Makelija.

Inače, Dani Makeli je policijski inspektor u Roterdamu, a Fifinu licencu ima od 2011. godine. Srbija, ali i Kristijano Ronaldo, ga sigurno pamte po onom susretu između "Orlova" i Potrugalije, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru 2022. godine.

Dani Makeli te 2021. godine, na stadionu Crvene zvezde u Beogradu, u sudijskoj nadoknadi, nije priznao gol Kristijanu Ronaldu, nakon čega je čuveni Portugalac "podivljao" i bacio kapitensku traku.

Srbija i Portugalija su tada igrale nerešeno, 2:2.

Podsetimo se i te situacije:

(Telegraf.rs)

Video: Danci i Srbi zajedno pevaju "Kosovo je srce Srbije"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    25. jun 2024 | 10:58

    Kakve veze ima utakmica Srbije sa ovim čemu pominjati

  • Перагеније

    25. jun 2024 | 13:52

    "Niko nas ne doživljava, mi smo mali." - ХАХА, И јадни сте, данке-дојчланд нацијо, само кукњава - док сте се шверцовали на великим првенствима мислили сте да вредите. Али ствари дођу на своје.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA