Posle remija Hrvatske i poraza Albanije, porasle šanse Srbije: Evo koliko nam se "daje" da idemo u 1/8 finala

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 29

Matematika radi punom parom

Šanse Srbije za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u fudbalu znatno su se promenile nakon remija Italije i Hrvatske, kao i pobede Španije nad Albanijom.

Prema simulacijama koje uzimaju u obzir Elo rejting, Srbija nema šanse da završi na prvom mestu u grupi C. Jpš po jedna utakmica je ostala u grupnoj fazi, a Orlovi igraju sa Danskom, dok će se Engleska sastati sa Slovenijom. Tako, prema najnovijim procenama, izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaju 26 odsto šanse da završe na drugom mestu, 18 odsto šanse da budu treći i 56 odsto šanse da završe na četvrtom mestu. Kada je reč o prolasku u osminu finala, Srbija ima 37 odsto šanse da se plasira dalje.

Pored toga, postoji 13 odsto šanse da se Srbija nađe među osam najboljeplasiranih ekipa na turniru. Šanse za plasman u polufinale su 5 odsto, dok su šanse da igra finale takođe 5 odsto. Kada je reč o osvajanju turnira, šanse Srbije su svega 2 odsto.

Ishodi poslednjih utakmica u grupi C, biće ključni za konačnu sudbinuOrlova na ovom Evropskom prvenstvu. Takođe, rezultati u drugim grupama mogu uticati na to da li će Srbija proći među najbolje trećeplasirane ekipe.

Dok čekamo na završne mečeve, ostaje da vidimo da li će Srbija uspeti da se izbori za mesto u osmini finala i nastavi svoju borbu na turniru.

Zanimljivo, kada je reč o pobedniku turnira, trenutno, najveće šanse se sa 17 odsto daju Francuskoj, na drugom mestu je Španija sa 15 odsto, nemačka i Portugal dele treće mesto sa po 11 odsto šansi, a četvrta je Holandija sa 10 odsto šansi da dođe do titule.

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda dala još jedan gol: Crveno beli vode 2:0

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    25. jun 2024 | 08:39

    Mi nemamo igru,nemamo kvalitet jedne reprezentacije.Bas me briga ko je izgubio i pobedio,videli smo do sada sve samo ne dobar fudbal nasih.Gubimo od Danaca i salju nas kuci,nasa realnost.

  • Jasna

    25. jun 2024 | 09:26

    Da smo sa Englezima igrali neresno a mogli smo jer ni oni nisu bas naj, naj, a da smo pobedili Slovence sada ne bi trebalo da se bakcemo sa matematikom. Ja sma patriota ali sa ovom igrom nema sanse da dobijemo Dance

  • Prle

    25. jun 2024 | 09:09

    Samo bezvezni i opterećujući procenti, koji ništa ne znače!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA