≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

I Hrvati drže digitrone, a zavise i od Srbije: Ovo je potrebno Vatrenima da bi prošli u osminu finala Eura

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve je moguće...

  • 23
Fudbal EURO 2024 Hrvatska - Italija Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske odigrala je neverovatan meč sa Italijanima u trećem kolu Grupe B, ali je posle izjednačujućeg gola Zakanjija u sedmom minutu nadoknade susreta, dovela u pitanje svoj plasman u dalji tok Evropskog prvenstva u fudbalu

Tako, sa jedne strane, uz poraz Albanaca od Španije pogotkom Ferana Toresa, Hrvate je stavilo na treće mesto sa dva boda i ostavilo nadu Srbiji da čak i sa nerešenim rezultatom može proći dalje. Da je kojim slučajem Hrvatska pobedila "azure", to ne bi bilo moguće. Tako kalkulacije i za Srbiju i za Hrvatsku postoje dalje postoje!

Kada je o Vatrenima reč, situacija je sada jasna. Hrvatska je završila grupnu fazu na trećem mestu sa dva boda i sada je u čekaonici. Iako su šanse male, postoji mogućnost da prođe u osminu finala. Da bi se to dogodilo, potrebno je da se poklopi nekoliko rezultata:

Prvo, u grupi C, Engleska treba da pobedi Sloveniju sa tri ili više golova razlike, dok Danska treba da pobedi Srbiju. Ovo bi Slovence ostavilo na trećem mestu sa dva boda, što bi odgovaralo Hrvatskoj jer je bolja po rangu u europskim kvalifikacijama.

Drugo, ako Engleska pobedi Sloveniju sa tri ili više razlike, a Srbija pobedi Dansku sa tri ili više razlike, treće mesto bi zauzeli ili Slovenci ili Danci sa dva boda. U ovom slučaju, Hrvatska bi takođe imala prednost.

U grupi F, potrebno je da Portugal i Turska pobede Gruziju i Češku. Time bi poraženi iz tih mečeva ostali na trećem mestu sa samo jednim bodom.

Ako se ovi uslovi ispune, Hrvatska bi prošla kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa i igrala bi sledeću utakmicu protiv pobednika grupe F, Portugala, 1. jula u Frankfurtu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    25. jun 2024 | 08:15

    Hrvati drže kofere jer Slovenija ne može da izgubi od Engleske 4:0. A samo taj rezultat im odgovara kako bi pretekli slovence. Čak i da se to desi a Srbija odigra nerešeno sa dancima i mi smo ispred hrvata. 2 gola u zadnjim sekundama je božja volja. Bog im ne da da idu dalje.

  • Srele

    25. jun 2024 | 08:11

    Znači ne smemo pobediti Dansku sa više od 2 gola razlike😁

  • Aca

    25. jun 2024 | 09:34

    Ako mi nekog pobedimo sa tri i vise razlike onda ce se desiti ELEMENTARNE NEPOGODE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA