≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ne znam gde je našao osam minuta da produži": Luka Modrić grmi na sudiju nakon šoka za Hrvatsku u nadoknadi

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Fudbal je okrutan, ne znam gde je sudija našao osam minuta za produžetak"

  • 9
Zlatko Dalić i Luka Modrić Fudbal EURO 2024 Hrvatska - Italija Foto: Tanjug/AP

Hrvatska je u sedmom minutu sudijske nadoknade ostala bez pobede u okršaju protiv Italije i tako samo sa teoretskim šansama da se dokopa plasmana u osminu finala Evropskog prvenstva, što je za selekciju koja je na prethodnim velikim takmičenjima pravila dobre rezultate velika tragedija.

Ovaj rezultat posebno je teško pao Luki Modriću, koji je bio strelac jedinog gola za svoju ekipu, ali je u suzama potom napustio teren i pored nagrade za najboljeg igrača utakmice.

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske rekao je posle remija protiv Italije (1:1) golom u 90+8. da je fudbal okrutan i da ne zna gde je sudija Dani Makeli iz Holandije našao osam minuta da produži utakmicu.

- Ne znam šta da kažem. Fudbal je nekad okrutan i to se danas pokazalo. Što je, tu je. Nismo zaslužili ovaj gol. Ne znam gde je sudija našao osam minuta da produži. Ako moraš da padneš, neka padneš ovako kako smo mi danas - rekao je Luka za HRT.

Italija je golom Matije Zakanjija u sedmom minutu nadoknade i sad Hrvatska ima samo teoretske šanse da se domogne osmine finala. Da bi Hrvatska prošla među šesnaest u Evropi kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije Engleska mora da pobedi Sloveniju sa najmanje tri gola razlike, da Danska savlada Srbiju, Portugal Gruziju, a Turska Češku.

- Teoretski možemo da prođemo, ali nam se nikad ništa nije poklopilo. Prošlu utakmicu u 90+5, sad u 90+8. minutu. Nekad nije suđeno. Videćemo da li je vreme za oproštaj od reprezentacije, nije sad vreme za te priče - istakao je Modrić koji je golom protiv Italije sa 38 godina i 289 dana postao najstariji strelac u istoriji Evropskog prvenstva.

(Telegraf.rs)

Video: Srbi slave remi Hrvatske i Italije u centru Minhena!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA