≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta remi Hrvatske i Italije i poraz Albanije znače za Srbiju: "Orlovi" su u 97. minutu dobili sjajne vesti!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Modrić umalo ostavio jednu mogućnost našem timu, ali...

  • 48
Luka Modrić Foto: Jonathan Moscrop / imago sportfotodienst / Profimedia

Zavesa je spuštena i na B grupu na Evropskom prvenstvu koje se održava u Nemačkoj i nakon pobede Španije nad Albanijom i remija Hrvatske protiv aktuelnog prvaka Starog kontinenta Italije, dobili smo i drugog sigurnog putnika u nokaut fazu.

"Furija" je pre svog duela poslednje runde znala da je sigurno prva, ali borba se vodila između preostala tri tima za poziciju broj dva. Na kraju je kao pobednik izašla ekipa Italije, iako je do sada ostavila dosta bled utisak u prva dva kola.

Kada je bilo najpotrebnije oni su u 97. minutu golom Matije Zakanjija neutralisali pogodak Luke Modrića. Tako su sa četiri boda ostali odmah iza Španije i izbegli čekanje raspleta u ostalim grupama i kalkulacija oko trećeg mesta.

To je uz poraz Albanaca od Španije pogotkom Ferana Toresa Hrvate stavilo na treće mesto sa dva boda i ostavilo nadu Srbiji da čak i sa nerešenim rezultatom može proći dalje. Da je kojim slučajem Hrvatska pobedila "azure", to ne bi bilo moguće, međutim pošto se to nije dogodilo sada je jasno da kalkulacije i dalje postoje!

Tako bi Srbija u slučaju nerešnog ishoda sa Danskom i poraza Slovenije od Engleske, uz poklapanja rezultata u grupi F, odnosno poraza Češke od Turske, i situacije u Gruzija ne bi pobedila Portugal, išla dalje jer bi bila četvrta najbolja trećeplasirana selekcija i pored samo dva osvojena boda. Hrvati bi u tom slučaju imali lošiju gol-razliku od našeg tima i bili bi eliminisani.

U slučaju da pobedimo Dansku u utorak i Engleska ostane neporažena u meču sa Slovenijom, Srbija bi sa drugog mesta išla na megdan domaćinu turnira Nemačkoj. Ako bi Slovenija slavila uz našu pobedu, "Orlovi" bi čekali Belgiju ili Portugal u osmini finala, što su potencijalni rivali i u slučaju koji smo gore spomenuli.

(Telegraf.rs)

Video: Sramotne provokacije! Pet Albanki došlo pred Srbe sa zastavama tzv. Kosova, oni im ih oteli i bacili

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sultan Bgd

    24. jun 2024 | 23:16

    Stalno neke kalkulacije dosta više. Mi jednostavno neznamo da igramo fudbal !!!! SAMO SE NERVIRAMO.

  • BEZ BRIGE

    24. jun 2024 | 23:13

    danci će da završe kalkulaciju

  • Srbin

    24. jun 2024 | 23:13

    Sad Braca idu zajedno kuci sto bi rekli Hrvati za Dom spremni 😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA