Vreme čitanja: oko 2 min.

Mi garantujemo za ove momke!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Što bi rekao Piksi - Pa nisu ti Danci vanzemaljci

  • 10
Slovenija - Srbija, EURO 2024 Foto: Nikola Tomić

Došlo je vreme nekih istina, da se konačno vidi od čega je fudbalska reprezentacija Srbije satkana i da li su plasmani na završna takmičenja krajnji limit ekipe koju trenutno vodi Dragan Stojković Piksi!

Neki će reći da je ovo utakmica jedne generacije, momaka koji od ciklusa za Svetsko prvensto u Rusiji 2018. igraju zajedno i koji su prvi put posle 24 godine vezali učešće i na Mundijalu i na Evropskom prvenstvu.

Ipak, bez obzira na to što uspešno završe kvalifikacije, nije srpskim fudbalerima lako posle njih. Od heroja nacije vrlo brzo postanu "gubitnici" i nađu se na stubu srama javnosti koja, uglavnom, ništa ne prašta i sa svakim svojim rečima režu kao žiletom.

Nisu reprezentativci Srbije dobili nijednu pohvalu otkako su došli na EURO, uglavnom su predmet ismevanja na društvenim mrežama. Zajedno sa selektorom Draganom Stojkovićem.

Kritikuju ih, iako se uopšte nisu obrukali u prva dva meča. Protiv Engleske Orlovi su boli na korak od boda, naterali su dosta jačeg rivala da se brani. Protiv Slovenije nije bilo ni sreće, barem do te nadoknade: dve gol šanse na 0:0, pogođena prečka na 1:0 za rivala, naivno primljen gol zbog individualne gluposti dvojice igrača, ali je Bog tu hrabrost i želju ipak nagradio preko Luke Jovića.

"Verujte, verujte, verujte", govorio je Stojković pre nekoliko dana u trening kampu u Augzburgu. Valjda i sam svestan da su on i njegovi momci prežaljeni od mnogih. Pa čak i na konferenciji je pokušao da pošalje poruku javnosti da niko od njih nije ovde na letovanju.

Srbija trening pred utakmicu sa Danskom Foto: Nikola Tomić

- Ne volim kad neko samo negativno gleda. Niko ne može da ospori da igrači trče i da se bore i da daju maksimalan napor, to niko ne može da ospori - jasan je bio Stojković.

A igrači? Oni su valjda dodatno nabrijani da ostave poslednji atom snage i obraduju naciju. Mada ne treba da igraju ni zbog nacije, ni zbog navijača, ni zbog selektora ili bilo koga - već za sebe!

Više puta su isticali da su ponosti što predstavljaju svoju zemlju, da daju svoj maksimum i da se trude da sve loše izbace ili svedu na minimum. Znaju i oni sami da bi im pobeda protiv Danske donela neslućene lovorike i ulaz u istoriju kao prvi koji su pod imenom Srbija prošli u nokaut fazu. A to, priznaćete, nije mala stvar.

Srbija trening pred utakmicu sa Danskom Foto: Nikola Tomić

Ako ne uspeju, onda samo znači da nisu krem evropskog fudbala. I nema veze, to nije ništa strašno. Nije sramota biti slabiji od rivala. pružiti mu ruku, ali kao što je Veljko Birmančević nedavno rekao - Jako je bitno da se pogledaš u ogledalo!

I kao što je svojevremeno sportski direktor Partizana Ivica Iliev, doduše u drugom kontekstu, rekao "Ja garantujem za ovog dečka", kada je u pitanju Ognjen Ožegović, tako i mi verujemo i garantujemo da se Piksijevi momci neće zacrveneti kada u utorak veče dođu u svoje sobe i stanu isred tog ogledala.

Ja verujem, mi verujemo, hajde svi da verujemo da ćemo dobiti Dansku i otići u osminu finala! A posle? Pa, neka nas se plaše Nemci...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bar deo

    25. jun 2024 | 11:19

    Kakava reprezentacija takva nacija. Sve preko veze, sve uzurpirano, sve bez osnova.

  • Vlada

    25. jun 2024 | 11:21

    Pitanje oko čijeg odgovora će se složiti 90% nas, da li ima koja reprezentacija na prvenstvu sa lošiom igrom?

  • Peki

    25. jun 2024 | 11:20

    Momci nisu problem,Kiksi je problem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA