≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sastav Srbije za Dansku: Piksi vraća Gudelja u startnih 11 i sa jednim napadačem kreće po 1/8 finala

Vreme čitanja: oko 2 min.

I sam selektor je najavio da će biti promena u odnosu na duel sa Slovenijom

  • 14
Srbija trening pred utakmicu sa Danskom Foto: Nikola Tomić

Samim tim što je potvrdio da se u fascikli koju je gledao na početku treninga nalazi tim koji će se suprotstaviti Danskoj, selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi već je jutros znao kojih startnih 11 će u utorak veče od 21.00 čas istrčati na teren!

Nedugo zatim, na konferenciji za medije je potvrdio da će biti promena u odnosu na duel sa Slovenijom i da Orlovi moraju da igraju dosta pametnije, što znači da će Piksi meč najverovatnije početi sa jednim napadačem.

- Rekao sam da će biti promena, ali ako vam kažem jedna, dve ili tri, šta vam to znači?! Ali utakmica se ne igra 45 minuta, treba razmišljati ko će početi, ko će biti na klupi i šta mi treba da uradimo da imamo oružje na klupi, da privedemo meč kako treba u naš tok. Treba biti inteligentan po pitanju startne pozicije, ali i klupe, jer i klupa je danas mnogo važna. Ona je mnogo važnija nego ovi što istrče i igraju, to se pokazalo milion puta do sada. Nekih promena će biti sigurno, ali u toj nekoj konstelaciji stvari koje mogu da se dese sutra, tako ćemo i vući poteze - jasan je bio Stojković.

Očekuje se da će Piksi pred duel sa Danskom izvršiti najmanje dve promene, dok je dilema i kada je u pitanju pozicija desnog beka.

Na golu će stajati Predrag Rajković koji je u prva dva kola bio najbolji igrač Srbije. Centralna trojka pozadi se neće menjati, jer su i Miloš Veljković, Nikola Milenković i Strahinja Pavlović odradili sjajan posao.

Srbija trening pred utakmicu sa Danskom Foto: Nikola Tomić

Andrija Živković ili Veljko Birmančević, to je dilema kada je u pitanju sitiuacija pored desne aut linije. Pogotovo što je fudbaler Sparte iz Praga pokazao da je osveženje svaki put kada je ušao sa klupe, dok pomenuti Živković nije radio ono što se od njega u ofanzivi očekuje. Filip Mladenović će delovati levo.

Kada je u pitanju sredina terena, očekuje se povratak Nemanje Gudelja u startnih 11. Ne zbog toga što je Ivan Ilić bio loš, naprotiv, već upravo zbog onih Piksijevih reči da bi trebalo igrati pametnije i da je nekada bitan "pogodak" kada je u pitanju ulazak sa klupe. Baš je Ilićev na poluvremenu protiv Engleske pokrenuo Orlove, tako da...

Saša Lukić je neko koji je, uz Rajkovića, bio najkonstantniji igrač Srbije u prva dva kola i njegovo ime u startnoj postavi nije upitno. Kao ni kapitena Dušana Tadića koji će, u ovom slučaju, igrati tog nekog polušpica iza Aleksandra Mitrovića.

Srbija trening pred utakmicu sa Danskom Foto: Nikola Tomić

Da, Mitrović će dobiti prednost u odnosu na Dušana Vlahovića koji se seli na klupu, a umesto njega Piksi će ojačati vezni red Lazarom Samardžićem. I sam je potvrdio da je pitao svog igrača da li je spreman za sutra, dok je i nešto ranije indirektno isticao da je vreme za asa Udinezea od starta.

Dakle, sastav Srbije za meč sa Danskom bi trebalo da izgleda ovako: Rajković, Živković/Birmančević, Veljković, Milenković, Pavlović, Mladenović, Gudelj, Lukić, Samardžić, Tadić, Mitrović.

(Telegraf.rs)

Video: Zavirite na trening Srbije pred Dansku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gudelj

    24. jun 2024 | 18:59

    Molim te nemoj, ne razumem vise!

  • RODJAK

    24. jun 2024 | 19:26

    pa Ceca zvala mora da igra zet 😁😁😁

  • Raso

    24. jun 2024 | 19:16

    😂😂😂...ovaj Pixi je stvarno show...jel to Cecika zvala ili Prijovicka? Trebali ste ipak konsultovati i Vendi...😂😂😂 Jadna nacijo i narode...pa sve sam do sada cuo al da pevaljke plastikanerke sastavljaju tim....e to, moram priznati cuo nisam. Bice taktika, st8 Asterix rekao... "naprijed curiksone"...😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA