Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je najluđi mogući scenario s kalkulacijama: Srbija može da ispadne sa Eura zbog žutih kartona!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Orlovi trenutno ne stoje dobro na fer-plej listi u poređenju sa timovima koji mogu da nam budu konkurenti kod rangiranja

  • 11
Fudbalska reprezentacija Srbije, Filip Mladenović, sudija Ištvan Kovač Foto: DAMIEN MEYER / AFP / Profimedia

Čitava Srbija pomno će pratiti mečeve poslednjeg kola grupe B, jer indirektno dueli Italije i Hrvatske i Španije i Albanije mogu da odrede sudbinu Orlova kada je u pitanju potencijalni prolazak grupe na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Najjednostavnije rečeno, Srbiji odgovara da Albanija izgubi, a da Hrvatska ne pobedi. U tom slučaju, Srbiji bi u duelu sa Danskom u nekim kalkulacijama odgovarao i remi sa Danskom, da bi mogla da se nada da kao jedna od najbolje plasiranih trećeplasiranih ekipa izbori plasman dalje.

Ukoliko Albanija izvuče bod, ili Hrvatska pobedi, Srbiji u tom slučaju odgovara samo pobeda nad Danskom.

Ali, ukoliko se u utakmicama B grupe poklope pomenuti rezultati, onda bi i potencijalni remi sa Dancima mogao Srbiji da donese treće mesto. Ali, za to je potrebno i da Engleska pobedi Sloveniju najmanje dva gola razlike, kao i da Češka izgubi od Turske ili remizira uz manje postignutih golova u odnosu na potencijalni remi Srbije i Danske.

Primera radi, ako bi u meču Češke i Turske bilo 0:0, a na meču Srbije i Danske 2:2, Srbija bi onda prošla dalje zbog bolje gol razlike.

Međutim, postoji i najkomplikovanija varijanta, koja bi mogla dvostruko da se primenjuje.

Najveća moguća komplikacija bi mogla da bude ukoliko Engleska savlada Sloveniju 1:0, a Srbija igra sa Danskom 1:1. U tom slučaju bi Srbija i Slovenija bile potpuno izjednačene na tabeli i po bodovima i po gol razlici i međusobnom skoru. U tom slučaju bi odluku o tome ko će proći dalje doneo broj žutih i crvenih kartona.

Isto važi i za potencijalni krug sa Česima za rangiranje na tabeli za treće mesto. Ukoliko bi recimo Srbija igrala 1:1, a Češka 0:0, ili Srbija 2:2, a Češka 1:1 i slično.

Trenutno Srbija stoji najlošije kada je ovaj parametar u pitanju, jer je u prva dva meča dobila 7 žutih kartona, među kojima je jedan zaradio i selektor Dragan Stojković. Slovenija je zaradila četiri, a Češka šest.

Sve može da se i u ovom parametru promeni u poslednjem kolu, a posebna je opasnost ako neko dobije crveni karton, jer on nosi -3 boda, odnosno kao da ste dobili tri žuta kartona.

No, da sačekamo prvo večerašnje mečeve i onda će sve biti mnogo jasnije...

(Telegraf.rs)

Video: Zavirite na trening Srbije pred Dansku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xxx

    24. jun 2024 | 15:05

    Da je stici do finala,a ne pobijediti ni jednu utakmicu

  • Др

    24. jun 2024 | 15:15

    Не бринем! Сигурно неће због картона. Има толико другиг , логичнијих разлога , које сви знамо, али се правимо да их не видимо!

  • Ja

    24. jun 2024 | 15:18

    Ako vam nije jasno oni su vec ispali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA