≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandal! Hrvati dostavili UEFA spisak pesama za meč sa Italijom, a na listi jednu povezuju sa ustašama

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

I uvek po starom...

  • 15
EURO 2024, Albanija - Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Hrvatski navijači u Nemačkoj su podigli atmosferu na Evropskom prvenstvu, međutim zadesio se i jedan skandal. HNS je dostavio UEFA popis pesama koje bi se puštale pre utakmice sa Italijom.

Prethodno, pred utakmice protiv Španije i Albanije, navijači su se zagrevali uz nove himne kao što su "Najbolja kad je najteže" i "Srce vatreno" Zaprešić bojsa.

Ostale pesme koje su se puštale na stadionu uključivale su hitove domaćih izvođača poput Miše Kovača, Doris Dragović, Prljavog kazališta, Kolonije, Magazina, Tomislava Ivčića i Dalmatina.

Ono što je zapravo izazvalo skandal jeste što su Hrvati dostavili spisak pesama za Italiju, a na njemu se nalazi pesma Marka Perkovića Tompsona "Lijepa li si", koja se povezuje sa ustašama.

Ono što ovu pesmu povezuje sa ustašama je stih "Herceg-Bosno, srce ponosno".

(Telegraf.rs)

Video: Birmančević pred medijima uoči meča sa Danskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vinjau

    24. jun 2024 | 09:15

    Aj smarate vise….

  • Aleksandar Škrnjic

    24. jun 2024 | 09:38

    Dali vi znate šta je ustaška pesma,kakva hercegbosna, pa i mi kažemo republika Srbska, treći opet Bosna, ustaška je "evo zore evo dana" itd...

  • pauk

    24. jun 2024 | 11:17

    Kad se sjetim,suza krene Zamirišu uspomene Svake stope rodnog kraja I narodnih običaja Prepoznah ljepotu tvoju Što probudi ljubav moju Kad sam s tobom srce moje Kuca jače,veliko je Oj,Zagoro,lijepa li si Slavonijo zlatna ti si Herceg Bosno,srce ponosno Dalmacijo more moje Jedna duša,a nas dvoje Pozdrav Liko,Velebita diko Lijepa li si Ne volim ni ustaše ni četnika ali ova pjesma nema veze sa nacizmom,predivna domoljubna pjesma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA