≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta remi Nemačke i Švajcarske i pobeda Mađarske znače za Srbiju: Evo na koga idemo ako prođemo grupu

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Peripetije na Evropskom prvenstvu...

  • 49
Slovenija - Srbija, EURO 2024 Foto: Nikola Tomić

Fudbaleri Nemačke izbegli su poraz od Švajcarske golom u drugom minutu sudijske nadoknade koji je postigao Niklas Filkrug, pa su tako obezbedili prvo mesto na tabeli grupe A na Evropskom prvenstvu.

"Panceri" su tako u Frankfurtu izbegli iznenađenje i zaseli na prvo mesto, iako su do nadoknade gubili sa 1:0. Reprezentacija Srbije je ovu vest, kao i pobedu Mađarske nad Škotskom golom u dubokoj nadoknadi dočekala sa gorkim ukusom.

Naime, Nemci su slavljem garantovano obezbedili sebi meč sa drugoplasiranom ekipom iz naše grupe, a "Orlovi" će to biti ukoliko pobede Dansku i Slovenija ne savlada Englesku. Složićete se, i pored toga što nam Švajcarci ne leže, opet su bili bolji potencijalni rival od domaćina...

Za drugi duel je idealna situacija bila ta u kojoj bi dve ekipe odigrale meč bez pobednika. Međutim, Kevin Čobot je mislio drugačije, pa je u stotom minutu faktički zagorčao našu sudbinu i Mađare stavio na treće mesto.

To znači da bi u nekom realnom odnosu snaga Srbija mogla biti treća ako dobije Dansku i Slovenija iznenadi Englesku i savlada ih. U tom slučaju bi naš tim išao ili na Portugalce ili na prvi tim iz grupe E u kojoj četiri ekipe imaju po tri boda, a to su Belgija, Rumunija, Slovačka i Ukrajina.

U slučaju remija i samo dva osvojena boda, prolazak dalje sada skoro pa uopšte nije moguć, ali postoji teorija...  U tom slučaju, prolaz bi bio moguć ukoliko Hrvati ne pobede Italiju, i Albanija izgubi od Španije, a u grupi F Turci pobede Čehe, a Gruzija ne pobedi Portugal.

Bilo kako bilo, trijumf je imperativ protiv skandinavske selekcije.

(Telegraf.rs)

Video: Birmančević pred medijima uoči meča sa Danskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zola

    23. jun 2024 | 23:21

    Mi ćemo kući sigurno. Bez kalkulacija.

  • Rony

    23. jun 2024 | 23:19

    Šta se palite mi ne prolazimo a nismo ni zaslužili da prođemo

  • Bhm

    23. jun 2024 | 23:16

    Kaka mi se od naših kalkulacija.Ko kalkulise i oslanja se na to taj ne zna da igra fudbal.Pobedite Dance pa pobedite i Nemce ako ste fudbaleri.Nismo jednom pobedili Nemce i ne vidim sta je tu toliko strasno? Ako izgubite opet ništa,na to smo svakako navikli ali nemojte samo da bitate protivnike kroz kalkulacije jer smo definitivno i ubedljivo najlosija reprezentacija na turniru tako da nije vitno sa kime igramo ako budemo igrali kao do sada a ako budu igrali kako bi mogli da trce i ne plase se mogu da igraju protiv svake ekipe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA