Vreme čitanja: oko 3 min.

Bivši reprezentativac hvalio odbranu i Orlove, pa poručio: "Optimista sam, puna podrška"

S. J.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Baš protiv Danaca, popularni "Bambi" je postigao gol kao reprezentativac, u kvalifikacijama za EURO 2016, kada je Srbija izgubila sa 3:1

  • 3
ZDRAVKO KUZMANOVIC, ZORAN TOSIC Period od 2014. godine nije bio baš pozitivan do dolaska Muslina, Foto: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak od 21.00 igraju odlučujući meč za prolaz u nokaut fazu Evropskog prvenstva, protiv Danske.

Orlovima je jeduino pobeda odgovarajući ishod za plasman dalje, a podrška stiže i od bivših reprezentativaca.

Među njima našao se i Zoran Tošić, koji je u razgovoru za "Sportski žurnal" istakao da je optimista.

Baš protiv Danaca, popularni "Bambi" je postigao gol kao reprezentativac, u kvalifikacijama za EURO 2016, kada je Srbija izgubila sa 3:1.

- Dobro smo započeli utakmicu, Tadić pokrenuo akciju, Đuričić prošao i zavrnuo u sredinu s leve strane, Danko Lazović preskočio loptu, a ja pogodio levom iz prve pored Šmajhela, s visine penala. Bilo je to mesec dana posle čuvene utakmice, takođe na Partizanovom stadionu, protiv Albanije. Ne pamtimo po lepom te kvalifikacije, oduzimanje bodova, kazne, igranje mečeva bez publike - podsetio se Tošić.

Fudbalska reprezentacija Srbije 2011 Foto: MN Press

Danci su uvek opasni...

- Danska je uvek mali stepenik ispod najjačih evropskih reprezentacija. Eto, sad su se nosili sa Englezima, prethodno egal sa Francuzima. Poseduju iskustvo, igrače iz Premijer lige. Da li su tad bili jači? Ne mogu da procenim, to su nijanse. S druge strane, mi jesmo. Imali smo fenomenalne igrače i u tom periodu, ali nismo uspeli da se plasiramo na veliko takmičenje sve dok ta mlađa generacija nije nadošla. Te 2018. kad su u potpunosti sazreli Tadić, Mitrović, ja sam te kvalifikacije imao malo drugačiju ulogu. Sve vreme sam bio član, pred Svetsko prvenstvo bez ikakvog razloga i poziva nisam dobio priliku da igram i u Rusiji!? Da je Muslin ostao selektor verovatno bih igrao, od momenta povratka u Partizan bio na još dva okupljanja. Sa 30 godina i 76 utakmica - kraj!? Ova generacija ima fantastične igrače, vezali su treće veliko takmičenje, imamo razloga da verujemo i imamo poverenja u njih.

Dotakao se i mečeva sa Slovenijom i Engleskom...

- Protiv Engleske delovali smo dosta dobro, ali to je ta naša boljka. Protiv, na papiru jače reprezentacije, nesvesno se to desi - bio sam član 10 godina, kao da bolje delujemo. Tačno znam šta je kad igraš protiv, na primer, Francuske. Nekako si koncentrisaniji, kažeš sebi, "to je to, sad moram svaki put da se vratim u odbranu, istrčim, zatvorim drugu stativu". Odgovornost je mnogo veća. Nesvesno daš 10, 20 odsto više nego na drugim utakmicama. Onda dođe Slovenija gde je evidentno da si jači i moraš da vodiš igru. E, tad izazoveš verovatno kod njih dopunskih 20 posto i ta razlika se ne vidi na terenu.

Veruje u Vlahpovića i Mitrovića.

- Uveren sam da će se to dogoditi! Fantastični su, Vlahović puno radi za ekipu, trči, vraća se u odbranu. Mitar se bori, skače, udara, imao je šanse protiv Slovenije, na žalost nije ušla. Igra nam se puno svela na Mitra, mnogo se očekuje od njega, fudbal je dostupan svima, svi analiziraju. Znaju da idemo na njega, lopta na bok, centaršut, pa ga svi čuvaju, čak i trojica! Nije lako. Optimista sam, puna podrška.

Samo reči hvale imao je za našu odbranu...

- "Stvarno momci "ginu". Strahinja, Bleki, Veljković. Deo tima za koji smo mislili da je malo slabiji, stvarno je dobro obavio posao. Stvaramo šanse, to je najbitnije - istakao je Tošić.

(Telegraf.rs)

Video: Birmančević pred medijima uoči meča sa Danskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hVaLiO oRlOvE

    23. jun 2024 | 19:59

    VEROVATNO zbog uspšnih neuspeha na dva zadnja svetska prvenstva. od 32 ekipe oni zauzeli 33 mesto. sada na euro24 biti će zavidno bolji uspeh od 24 ekipe biće 25.

  • jedina selekcija

    23. jun 2024 | 22:15

    koja je sa drugoligašima (rekorder mitrović a i braća ms ... ) otišla na euro

  • Strala

    23. jun 2024 | 21:35

    Tosicu koga lazes??? U sta se ovde veruje? Ko ovde koga laze vise? Milioni u dzep, nacionali stadioni i 0 od ekipe vec godinama!!! SRPSKI FUDBAL

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA