≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo šta Srbija čeka večeras na Evropskom prvenstvu i zašto će "Orlovi" navijati za Švajcarsku

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U drugom duelu bi nerešen rezultat bio idealan

  • 32
Đerdan Šaćiri - reprezentacija Švajcarske Foto: Tanjug / AP

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak najverovatnije saznaje svoju sudbinu kada je u pitanju rasplet u vezi sa prolaskom u nokaut fazu Evropskog prvenstva. Jedan osvojen bod u duelima sa Slovenijom i Engleskom nije zadovoljio apetit ni ekipe ni navijača, ali je kasni gol Luke Jovića protiv prvopomenutih vratio nadu.

Jasno je da bi pobeda nad Danskom u poslednjem kolu verovatno značila i plasman u osminu finala, ali ni ona nije garancija da će to sigurno biti sa drugog mesta. Bilo kako bilo, to bi bio verovatan rasplet, pa će sigurno u našem timu i večeras imati želje u okršajima grupe A.

Nemačka je nakon dva kola prvoplasirana i ima šest bodova, dok Švajcarska na drugom mestu ima četiri i te dve ekipe su zasigurno na mestima jedan i dva. "Panceri" čekaju makar bod u međusobnom susretu sa "sajdžijama", dok bi Švajcarskoj samo pobeda donela prvu poziciju.

Upravo će Srbija navijati za rivala sa poslednja dva Svetska prvenstva, jer se drugoplasirani iz naše grupe upravo ukršta sa prvim iz grupe A. Naravno da bi na papiru lakši rival bila Švajcarska, iako nam baš i ne leže...

Kada je u pitanju drugi meč u grupi A, Škotska i Mađarska će igrati za pobede jer im nerešen rezultat nikako ne odgovara. Selekcija sa Ostrva ima samo jedan bod, naš sused i rival iz kvalifikacija nula, tako da bi remi bio značajan svim ekipama koje se bore za jednu od četiri pozicije najboljih trećeplasiranih timova.

Tako i Srbiji, jer bi i u slučaju jednog boda protiv Danske naš tim bio bolji od Škotske koja bi imala isto dva poena, ali i daleko lošiju gol-razliku.

(Telegraf.rs)

Video: Birmančević pred medijima uoči meča sa Danskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joffrey

    23. jun 2024 | 15:10

    Ne hvala! Da navijam za Džaku i Šaćirija!?Pa da čak nekim čudom i prodjemo grupu,lakše bi mi bilo da ispadnemo od Nemaca.

  • duka

    23. jun 2024 | 15:07

    Da prodjemo prvo a onda bi vise volio svabe nego sipce

  • Vodolijax

    23. jun 2024 | 15:26

    Ako moram navijati za tog Šaćirija......onda slobodno da idu kući......ja ceo život se uzdam samo u sebe.........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA