Veljko Birmančević, Konferencija Ausburg Foto: Nikola Tomić

Birmančević citirao Živojina Mišića i poslao moćnu poruku pred meč sa Danskom: "Ko nema strah, taj ide napred"

 
 
 ≫ 
  • 3

Činjenice

  • Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Danske u trećem kolu grupne faze u utorak od 21.00 čas.
  • Meč se igra na "Alijanc areni" u Minhenu.
  • Glavni sudija ovog meča biće Fransoa Leteksje iz Francuske.
  • Srbija posle prva dva meča ima jedan osvojeni bod protiv Slovenaca, dok su Danci na dva. Pobeda nas vodi dalje, a potencijalno i remi.
Najnovije
14:05

"Da li će oni biti tužni, nije mi važno"

Da li se čuo sa trenerom iz kluba koji je Danac?

- Čuo sam se sa trenerom, jer je napustio klub i otišao u Fejenord, poželeli su mi sve najbolje, takođe i kondicioni trener, koji je kondicioni Danske. Meni je najbitnije da mi pobedimo, da li će oni biti tužni, to mi nije toliko bitno.

14:04

Birmančević citirao Živojina Mišića!

Selektor je rekao da je odgovornost na igračima, da ovom timu fali Dragan Stojković, koliko vas to opterećuje i da li je odgovornost na vama?

- Mislim da je u fudbalu najvažnije da svaki igrač stane pred ogledalo i kaže "ti si najvažniji", kada to uradimo, tada ćemo da ostvarimo rezultat. Odgovornost uvek postoji, moraš ti da uradiš sve što imaš do sebe, ne možeš da se oslanjaš na drugog. Kada daš 100 odsto, onda će i ovaj do tebe da da. Kako je rekao Živojin Mišić, ko nema strah, taj ide napred. Bitno je da imamo strah, svesni smo odgovornosti, idemo na pobedu.

14:04

Koliko Orlovima znači plasman u osminu finala Eura?

Šta predstavlja za fudbalera Srbije mogućnost da se kvalifikuje u osminu finala?

- Ako prođemo grupu, biće najbolja stvar za sve igrače, jer ćemo uraditi nešto najveće u našim karijerama za reprezentaciju, zbog toga svi žele da igraju ovu utakmicu, jer je to bitno i za naše karijere.

14:03

"Imamo sjajne napadače, igraju u Ligi šampiona"

Šta je prednost Srbije u odnosu na Dansku?

- Imamo sjajne napadače, igraju u Ligi šampiona, mislim da je ovo naša snaga, mislim da možemo protiv njih da igramo dobar fudbal, ali dobra stvar je da naši odbrameni igrači igraju dobro na ovom EURU.

14:03

Da li Srbija ima dovoljno samopouzdanja pred Dansku?

Jedan od stranih novinara je pitao kakvo je samopouzdanje pred Dansku?

- Mislim da samopouzdanje nije problem za ovaj tim, imamo ga mnogo. Ove sezone smo u klubovima igrali dobro i ovde smo došli sa samopouzdanjem. Verujem da možemo da uradimo nešto veliko, vreme je za našu zemlju, navijače, karijeru. Ova utakmica je ključna, ali imamo važne igrače koji mogu da promene igru, daju gol ili asistiraju, nadam se da će naši napadači odigrati dobru utakmicu.

13:59

Zašto Srbija uvek dođe do "zida"?

Zbog čega reprezentacija uvek dođe "do zida", odnosno čeka voz u minut do dvanaest na svakom velikom takmičenju?

-  Ove reprezentacija je pre mog dolaska ostvarila vrhunske rezultate, igrali su SP i Euro, mislim da nema igrača koji ne smatra da treba da napravimo iskorak da prođemo grupnu fazu, utakmice su se tako namestile, protiv Slovenije je moglo da bude 2:0 - 3:0, i prošli bismo dalje. Sad mora da se pokaže karakter, ali pošto znam kakva smo grupa, verujem da možemo to da uradimo i da ćemo uraditi to u utorak, da izađemo iz te komfor zone.

13:57

Birmančević nije hteo da otkrije svoju tajnu...

Izašao si bos i stajao koncentrisan desetak minuta pre meča?

- To radim i u klubu, to se ne otkriva, ne želim da otkrijem - objasnio je Birmančević ovo pitanje.

13:56

"Mora da se popravi taj ulazak, bitno je da se posle toga uvek podignemo"

Utisak je da tek posle 20. minuta krenemo da igramo?

- Engleska igra svake dve godine ili Euro ili SP, oni znaju kako da uđu u te utakmice, verovatno je to bilo na njihovoj strani u prvoj utakmici. Mora da se popravi taj ulazak u prvih 15 minuta, ali bitno je da se posle toga podignemo. Primili smo gol, ekipa je pokazala da možemo da se podignemo. Sada nema više kalkulacija, moramo da da krenemo od starta.

13:55

"Vidi se da je atmosfera odlična, ništa se nije promenilo"

Svi igrači se uveliko zabavljaju u gejming rumu u hotelu.

- Puno je sve vreme, pogotovo posle treninga, imamo večeru i do 11 uveče svi su u gejming rumu, igraju utakmice, po tome se vidi da je atmosfera odlična, ništa se nije promenilo od toga.

13:55

Birmančević tvrdi - Nema kalkulacija!

Postoji opcija da nam odgovara i bod, da li bi Birmančević "potpisao" bod i da čekao rasplet i oseća li se da može na ovom nivou da pruži sve što i u klubu?

- Već sam igrao godinama evropske utakmice, protiv najjačih ekipa, ove godine sam dao gol i protiv Betisa i Liverpula, nije ovo nešto novo za mene. Kod svakog fudbalera dođe momenat da napravi iskorak, mislim da ja to moram da pokažem na ovim utakmicama - rekao je, pa dodao:

- Inače u životu nikada ne možeš da ideš na bod, u životu uvek moraš da gledaš da ideš na pobedu. Pobednici idu na pobedu, kada kalkulišeš u životu, uvek ćeš izgubiti.

13:52

"Mi moramo da pobedimo, posle toga ko dođe, to je druga priča"

Ako budemo drugi, najverovatnije ćemo ići na Nemačku, ili na Portugal ako budemo treći, bilo je pitanje jednog od novinara, a Birmančević je bio decidan.

- Mi prvo moramo da pobedimo, posle toga ko će da dođe, to je neka druga priča, o tome ćemo verovatno pričati kada obavimo prvi deo posla. U fudbalu se nikada ne zna, moramo prvo da završimo posao u utorak.

13:52

"Mnogo smo naučili iz ove dve utakmice, igrao sam u Švedskoj, znam kako razmišljaju..."

Šta je to što je najveći kvalitet Danske?

- Igrao sam u Švedskoj, znam kako razmišljaju Skandinavci, igraju odličan fudbal, taktički su dobro postavljeni, u svakom momentu znaju šta rade, ali nama nema opcija za komfor, došli smo do zida, nema nazad i može samo napred. Ako hoćeš napred, moraš da pobediš, kako će to biti, koji deo taktički, to ne mogu da otkrivam, ali gledajući igrače i mene, svi su spremni da daju sto odsto, mnogo smo naučili iz ove dve utakmice, spremni smo da damo sve za Srbiju i za navijače koji su došli da nas podrže.

13:50

"Tri nedelje smo bili zatvoreni u hotelu, nismo videli ljude"

Slobodan dan je mnogo značio čitavoj ekipi.

- Mnogo nam je značio, bili smo tri nedelje zatvoreni u hotelu, nismo videli ljude, samo u hotelu, mislim da nam je značilo da prošetamo gradom, ne razmišljamo o fudbalu, video sam igrače da su došli sa novom energijom, mislim da je to dobro, da damo maksimum u utorak.

13:50

"Ovde sam da se borim za Srbiju, nije bitno gde igraš"

Srpski fudbaler je potom dobio pitanje kako se oseća povodom toga što u reprezentaciji ne igra na svojoj prirodnoj poziciji, odnosno što igra "ving beka" umesto po krilu.

- Ovde sam da se borim za Srbiju, nije bitno gde igraš, svi znaju da sam ofanzivan i da igram iza špiceva, ako igram na ving beku, to sam već odigrao, razumem kretnje, mislim da mi neće biti teško, svaki igrač ima poziciju gde se oseća bolje, ali kažem kako god bude spreman sam.

13:49

"Spreman sam - da li igrao pet ili 90 minuta"

Srpski fudbaler je za početak dobio pitanje da li je trebalo da bude u startnoj postavi za prethodni meč?

- Kada sam došao, zahvalio sam se selektoru, mislim da je velika čast igrati za tim na ovako velikom takmičenju. Ja sam spreman, rekao sam, da li igrao 5 ili 90 minuta, to je najmanje bitno, spreman sam za sve što selektor odluči - rekao je Birmančević.

13:38

Dobrodošli u blog uživo!

Poštovani čitaoci Telegraf Sporta, dobrodošli! Dva dana pred poslednji meč grupne faze Eura, fudbalska reprezentacija Srbije održaće konferenciju za medije na kojoj će se medijima obratiti prvotimac Veljko Birmančević.

Celokupnu konferenciju za medije, uz naše izveštače sa lica mesta iz Nemačke, Dušana Uštevića i Marija Marića, možete pratiti u ovom blogu.

Video: Teniske loptice na treningu fudbalera Partizana, zanimljiva priprema za novu sezonu u Termama Čatež

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    23. jun 2024 | 14:28

    Bravo decko. On tako i ulazi u utakmice, hrabro!

  • Слађана Точиловац Шаљић

    23. jun 2024 | 15:14

    ❤️🇷🇸

  • Tihi

    23. jun 2024 | 16:31

    Moram da kazem da se u igracima vidi frustracija i velika zelja. Apsolutno ne krivim nijednog igraca za nasu losu igru. 101% je krivac Dragan Stojkovic nekada poznat i kao Piksi. Moja 7 godisnja cerka ne bi isla sa formacijom 3412! To se na pesu ne igra! Igracima zelim da se niko ne povredi pretrcavajuci desetine mrtih kilometara popunjavajuci rupe u formaciji a ovom zelim da nas udostoji svoje ostavke ako ima obraza!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA