Vreme čitanja: oko 1 min.

Superkompjuter dao Srbiji 1% šanse za osvajanje EURO: Evo ko su favoriti

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šanse su male, ali postoje...

  • 2
Slovenija - Srbija, Euro 2024, Luka Jović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Evropsko prvenstvo u fudbalu je pred kraj grupne faze, ostalo je samo da se odigra poslednja, treća utakmica, a već sada imamo predikcije superkompjutera za osvajanje prvog mesta.

Ono što je nama u žiži interesovanja je svakako fudbalska reprezentacija Srbije, a prema predikcijama superkompjutera šanse za prolazak grupe su male.

Srbija navodno ima najveće šanse da ostane poslednja u grupi, čak 57 procenata, dok kao drugoplasirana može biti za 25 posto. Za treće mesto se daje predikcija od svega 18 procenata.

Samim tim projekcija da se prođe grupa je 36 procenata, dok je predviđanje za ulazak u četvrtfinale na svega 13 posto.

Šansa za polufinale evropskog prvenstva je svega četiri posto, dok je ulazak u finale na samo dva. Srbija, prema računici superkompjutera, ima svega jedan posto šanse da osvoji ovaj EURO.

Ako pogledamo ko su favoriti za osvajanje, tu je pre svega reprezentacija Francuske sa 17 procenata, odmah u stopu ih prate Španci sa 16 posto, pa Portugal sa 11 procenata.

Nemačkoj i Holandiji se daje po 10 posto šansi, dok je favorti iz naše grupe reprezentacija Engleske sa devet posto šansi za osvajanje Evropskog prvenstva.

Meč Srbije i Danske u grupi C igra se 25. juna sa početkom programa od 21 časa po našem vremenu i tada će dosta stvari već biti poznato.

EURO predikcije Foto: Printscreen/X

(Telegraf.rs)

Video: Dragan Stojković Piksi govorio na konferenciji za medije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istinoljubiv

    23. jun 2024 | 10:57

    On je jos dobar. Ja nazalost dajem 0 posto ili manje ako je moguce. Umesto da se trude da igraju fudbal koji je kod svih drugih timski sport ( kod nas nazalost sport pojedinaca koji zele da se dokazu ) vise se bave proracunima u stilu Sta bi bilo kad bi bilo

  • Zver

    23. jun 2024 | 23:29

    Sooo you're telling me there is a chance.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA