≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Stavi Mićka iz Zvezde i promeni formaciju": Jaka poruka legende Piksiju pred Dansku

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đurovski govorio o veznom redu

  • 12
Dragan Stojković Piksi, Konferencija Ausburg Foto: Nikola Tomić

Fudbaleri Srbije u utorak na "Alijanc areni" u Minhenu igraju odlučujući meč za prolazak u osminu finala Evropskog prvenstva protiv neugodne Danske. "Orlovi" moraju da pobede i tako se oporave od poraza od Engleza i teško izvojevanog boda protiv Slovenije.

Selektor Dragan Stojković Piksi je dosta kombinovao u veznom redu do sada, a legenda Crvene zvezde Boško Đurovski zato smatra da jedan igrač treba da dobije šansu uz promenu sistema. On je govorio za televiziju K1.

Problem je u principima koji se sprovode tokom utakmice. Zato bih ja Piksiju rekao: ako igraš ovaj sistem, onda dva spoljna igrača moraju da budu bekovi defanzivne orijentacije. Treba nam po levoj strani jedan Kolarov, a po desnoj strani jedan Bane Ivanović. Nemamo ih? Ali, onda ne možete da stavite Živkovića, koji je po vokaciji desno krilo ili desni vezni igrač u sistemu 4-4-2, koji ima beka iza sebe i ne mora da se troši toliko, kao i Kostić. Zatim, promenite sistem i stavite Mićka (Srđan Mijailović) iz Crvene zvezde, koji je adekvatan da bolje igra na toj poziciji nego Živković i doneće više, a da Živković uđe u drugom poluvremenu.

Dodao je Đurovski da ne zamera selektoru.

To bih mu savetovao, da napravi korekciju. Imali smo vremena da nađemo te spoljne igrače. Videćete protiv Danaca. Oni igraju isti sistem kao mi, ali videćete kako oni igraju u ovom sistemu. Ne zameram Piskiju, on je po prirodi pobednik i ofanzivan, mi smo mnogo ofanzivni u glavi i zato naša odbrana trpi. Pametno je stavio Lukića i Ilića ispred defanzivnih igrača i neutralisali smo Šporara i Šeška.

Srbija duel igra u utorak od 21 časa.

(Telegraf.rs)

Video: Piksi otkrio: "Pavlović je kolabirao, vraćali smo ga u život"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dizbo

    22. jun 2024 | 22:34

    U Kataru je isti covek apelovao da se stavi Erakovic, posto je prodat sada vise nije ciljna grupa. Sada je na redu Micko koji nije ni za Zvezdu a ne za reprezentaciju. Zna se ko upravlja i diriguje ovom personom…

  • Iko

    22. jun 2024 | 22:49

    Poveli par leseva iz Cz samo da ima nekakavih igraca iz lige. Snaga jedne reprezentacije se odlikuje u snagi lige te drzave. Kod nas Cz prvak 7 godina a za 7 godina ni jednog (mladog) reprezentativca nisu napravili.

  • Dend

    22. jun 2024 | 22:33

    Garantujem uspeh kad bi smo zamenili selektora ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA