Jović pričao o važnom golu protiv Slovenije, pa poručio: "Daćemo sve od sebe, nadamo se pobedi nad Danskom"

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Jović govorio o detaljima sa meča protiv Slovenije

Napadač Srbije Luka Jović doneo je Srbiji gol u zaustavnom vremeenu protiv Slovenije i tak opostao heroj svog tima pošto je produžena nada za palsman u naredno fazu Evropskog prvenstva u fudbalu.

Posle meča, jović je dao intervju za Fudbalski savez u kojem je analizirao sam meč.

- Žao nam je što nismo osvojili sva tri boda. Ona bi nam mnogo značila u grupi, kako bismo se borili za nokaut fazu. Igrali smo protiv jakog i disciplinovanog protivnika. Na kraju smo spasili rezultat golom u nadoknadi vremena, što je bilo najrealnije - izjavio je Jović.

Napadač Orlova je otkrio kako je izgledao gol iz njegovog ugla.

- Obično sam niži od protivničkih igrača, posebno štopera koji su po desetak centimetara znatno viši od mene. Zbog toga sam se fokusirao na pozicioniranje na drugoj strani, gde mogu bolje konkurišem. To se desilo i protiv Škotske na Marakani u Beogradu.

Posebno je istakao ulogu golmana Predraga Rajkovića i asistenciju Andrije Ilića:

- Mitar je bio na pravom mestu za udarac glavom, i kada sam vidio da lopta prolazi, bio sam spreman. Treba pohvaliti Ilića za odličan centaršut. U poslednjim minutima utakmice, pod visokim tempom i vrućinom, uspeo je sačuvati koncentraciju i precizno centrirati. Svaka čast i Rajku, koji je privukao pažnju na prvu stranu. To je možda pomoglo u kreiranju prilike.

Na pitanje zašto je tako burno proslavio pogodak, Jović je odgovorio:

- Obično sam smiren i rezerviran, teško se iznerviram, ali tokom utakmice sam se malo iznervirao. Bilo mi je važno zbog atmosfere i naših navijača koji su došli da podrže. Mislim da su zaslužili da mi damo maksimum i da pobedimo. Hvala im puno za podršku i nadam se da će doći u što većem broju protiv Danske.

Osvrćući se na narednog protivnika, Dansku, Jović je rekao:

- Danska ima sličan stil igre kao Slovenija, ali su još kvalitetniji. Moramo dobro da se pripremimo, već smo igrali protiv njih prijateljsku utakmicu. Međutim, sada je drugačije jer je ovo zvanična utakmica koja odlučuje o plasmanu u narednu fazu. Daćemo sve od sebe i nadamo se osvajanju tri boda.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte šta je selektor Stojković rekao na konferenciji: Govorio je o mnogim temama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA