≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nećemo nikome dozvoliti da nam to pripiše": Hrvati se bune zbog prijave nakon gnusnog vređanja Srba

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kažu da je veći deo skandiranja dolazio sa dela tribina gde su bili Albanci

  • 26
Fudbalska reprezentacija Hrvatske Foto: Tanjug / AP

Tokom meča Hrvatske i Albanije u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva sa tribina su se začula skandalozna skandiranja na račun Srba i Srbije. Upravo zato su Savezi dve reprezentacije dobili prijavu za rasizam i diskriminaciju.

FARE je prijavio dve asocijacije zbog uzvikivanja "Ubij Srbina" i "Srbe na vrbe", a hrvatski mediji su jednoglasni u glasu da je najveći deo skandiranja dolazio sa dela tribina na kom su bile pristalice Albanije.

Upravo zato je predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza za prevenciju i osiguranje Jurica Jurjević u izjavi istakao da će se oni žestoko braniti jer optužba navodno nije na mestu.

- Mislim da smo objektivni kada kažemo da se to nije izraženo čulo od naših navijača, iako smo svesni koliko je to teška stvar politički i na svaki drugi način. Kada se ranije dešavalo, muški smo stali i rekli - da, desilo se. Međutim, sada bi nam bilo krivo i nećemo nikome dopustiti da nam to pripiše - istakao je Jurjević i dodao:

- Naši iz policije pre utakmice oduzeli su hrvatskim navijačima značajan broj šalova i majica nedozvoljenog sadržaja. Posebno me raduje što ništa od toga nije iz klupskih navijačkih grupa, dakle ultrasa, nego od naših ljudi iz inostranstva koji se vade da nisu znali. Maksimalan je napor napravljen, isteraćemo do kraja to da dokažemo kako nije bilo nikakvog velikog niti organizovanog kršenja propisa od strane hrvatskih navijača - zaključio je predstavnik HNS-a.

(Telegraf.rs)

Video: Albanci provocirali Srbe u Minhenu, a onda je stigao odgovor naših navijača

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    22. jun 2024 | 00:27

    E sada lepo braćo po rasizmu, smrtnih pretnji i bolesnih izjava, sednite i dogovorite se. Ko je 🤏 vredjao, a ko je 🤏 više... 😂Blago vama sa takvim razmišljanjima.

  • Lik

    22. jun 2024 | 00:41

    Srpski tatko ih pravio a oni Hrvati. Hrvat ne postoji kad ćete to shvatiti

  • W

    22. jun 2024 | 00:36

    Da vi ste nevini niste vi. Nego sta ste palite srpske zastave i niste vi nego ko je. Objasnite ko je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA