≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Selektor Piksi otkrio: "Tri igrača su nam kolabirala na poluvremenu! Kada biste gledali šta radimo..."

M. B.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tvrdi da se ne radi o autoritetu, a da je pritom rad na visokom nivou

  • 6
Dragan Stojković Piksi, fudbalska reprezentacija Srbije, Švedska Foto: Nikola Anđić

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, u obraćanju pred poslednji meč grupne faze Evropskog prvenstva protiv Danske, naveo je da se ekipa bori i da je zadovoljan što se primećuje dobar angažman golmana Predraga Rajkovića.

Ipak, glavni fokus je bio na zalaganju Orlova i kako doći do bolje, tečnije igre.

- Mi se trudimo, tj, ja se trudim da igra najbolji tim. Konstantacija da je naš golman najbolji naš igrač, to je jedan lep kompliment, on zato i brani, ne brani zato što se zove po imenu i prezimenu drugačije od drugih. Drago mi je da je u super formi i drago mi je da svoj deo posla radi na najbolji mogući način, sa druge strane, slažem se da taj neki naš početak je dosta ovako, rekao bih konfuzan, to se radi u tih nekih 15-20 minuta, ne bih rekao poluvreme - kazao je Stojković, pa nastavio:

- Tih 15-20 minuta, imamo tu vrstu problema da uhvatimo igru, da pas bude tečniji, da bude korisniji za tim u celini. Ali, radimo na tome i stalno govorimo na treninzima, očekujem da od prvog minuta budemo na nivou i da utakmicu odigramo u jednom ritmu svih 90 minuta. Imate i protivnika koji ima neki svoj stil igre i koji želi da dominira i da bude tim koji drži kontrolu u svojim rukama ili nogama, ali najbitnije je da uspevamo da pronađemo naš stil igre i uspevamo kroz pas igru i ka čemu težimo, dolazimo do nekih akcija koje nam daju mogućnost i daju nam nadu da ugrozimo protivnika - naveo je Stojković.

Onda se Piksi mislimo vratio na meč sa Slovencima koji smo odigrali 1:1, a izjednačujući gol pao u 96. minutu preko Luke Jovića.

- Da se vratim na jučerašnju utakmicu... Ovo je jedan turnir izuzetno važan i vrlo neizvestan, ovde nemate nijednu ekipu koju smete da potcenite, ako vidite našu grupu, sve je to jedan gol plus ili minus, tvrdo se igra, ono što se meni sviđa kod nas je to da smo takmičarski raspoloženi i da se ne predajemo, da verujemo do kraja da možemo do pozitivnog rezultata. Moram da napomenem što se tiče statistike, mi smo juče imali 56 odsto poseda lopte u odnosu na Sloveniju, uputili smo 15 udaraca na gol, napravili smo 540 pasova, čak 200 više od njih, što dovoljno govori o dominaciji, od toga 480 tačnih pasova. Čak 33 centaršuta smo imali, što govori da želimo da igramo ofanzivno i da želimo da ugrozimo gol protivnika, bilo bi zabrinjavajuće i bio bi znak pitanja da smo tim koji ne šutne na gol, pa ću navesti primer Podgorice gde smo pobedili 2:0. Ovi brojevi... - naglasio je on, a onda pohvalio Orlove na zalaganju:

- Idu u prilog tome da možemo biti ponosni na momke, da zaista žele da se bore, da taj moralno voljni momenat je na visokom nivou, a da je lako igrati, nije... Ako dodate jednu situaciju juče, to da je utakmica igrana u 15 časova i da su na poluvremenu 2-3 igrača kolabolirala, koliko je bilo teško trčati, boriti se, vraćati se psihološki posle gola, gola koji je postignut posle naše greške. Ako pogledamo ove parametre, ne treba biti nezadovoljan, došli smo do toga da odlučujemo o svojoj sudbini u sledećoj utakmici - zaključio je Stojković.

Tvrdi da se ne radi o autoritetu, a da je pritom rad na visokom nivou.

- To nije pitanje autoriteta, pomenuli ste moj autoritet, kada biste bili sa nama svaki dan i kad biste gledali šta radimo i kako radimo i na koji način obaveštavamo i šaljemo poruke, znali biste ovo što govorim, svi vidimo i te kako dobro, ja ne vidim ništa različitije, samo ja moram da dam direkcije, da dam informacije i da motivišem na najbolji mogući način kako znam i umem, a da igrači žele i hoće skidam kapu, niko se ne šeta, niko se ne žali na bilo šta, tako da... Sa te strane sam zadovoljan, mi smo zdrava grupa koja će dati maksimum svojih mogućnosti da napravi dobar rezultat - izjavio je Piksi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uff

    21. jun 2024 | 15:01

    Uvek mi isti..I ista prica na kraju ...toliko ofanzivni I u dve utakmice Dali 1gol u 95min

  • profesor

    21. jun 2024 | 14:32

    Pikeli mi u poslednje vreme deluje kao da je pijan da je popijo kilo radzu

  • Realno bez ljutne

    21. jun 2024 | 14:39

    Ti care taktiku nemas. Totalno si izgubljen. Da imas obraza dao bih sam ostavku. Ovo je strasno za gledati. Kek je za tebe Bog. Bio si igracina ali kao trener si nula!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA