Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik FS Hrvatske o skandiranju "Ubij Srbina": "Ja to nisam video, neka dokažu da je bilo tako..."

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ostaje nam da vidimo kakva će biti reakcija iz UEFA

  • 10
Marijan Kustić Foto: Ronald Gorsic / Cropix / Profimedia

Skandalozne scene viđene su tokom meča reprezentacija Albanije i Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, kada su navijači dve pomenute selekcije zajedno skandirali "Ubij Srbina".

Nedugo nakon toga, regovao je FSS, koji je podneo prijavu u UEFA, a čelnici evropske fudbalske federacije pokrenuli su postupak protiv Fudbalskih saveza Hrvatske i Albanije.

Tim povodom, oglasio se i prvi čovek Fudbalskog saveza Hrvatske, Marijan Kustić, koji, kako kaže, nije video to.

- Postupak je pokrenut. Mi smo uvek naglašavali da HNS osuđuje bilo kakav poziv na mržnju i diskriminaciju. Moram reći da smo u prvoj utakmici imali primedbi od strane delegata na nekoliko baklji i čaša koje su bačene, ali nemojmo sada prebacivati na nekoga nešto. Postupak je otvoren, pa neka oni dokažu da je zaista tako bilo. Ja to lično nisam video, osim što su neki strani mediji pisali o tome. Želim se ovim putem zahvaliti svim našim navijačima. Okupiti 100.000 naših navijala, zaista čestitam na tome - rekao je Kustić, a prenosi "Bljesak.info".

Ostaje nam da vidimo kakva će biti reakcija iz UEFA, ali je jasno da ovakvi ispadi navijača ne bi trebalo da se dešavaju.

(Telegraf.rs)

Video: Srbi i Slovenci zajedno pevaju Đurđevdan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA