Vreme čitanja: oko 1 min.

Vređao Srbe i Makedonce posle meča sa Hrvatskom, a sada se sramno izvinjava: "Ako sam nekog uvredio..."

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mirlind Daku nakon meča sa albanskim navijalima skandirao je pogrdno na račun Srbije i Severne Makedonije

  • 8
Albanija i Hrvatska Foto: Tanjug/AP/Ebrahim Noroozi

Fudbalska reprezentacija Albanije remizirala je sa selekcijom Hrvatske sa 2:2, golom u 95. minutu utakmice na Evropskom prvenstvu, ali su susret obeležile stvari koje se ne tiču fudbala, ni sporta.

Viđen je veliki borj skandaloznih provokacija na račun Srba, ali i Makedonaca, te su Hrvati i Albanci u jednom momentu meča zajedno uzvikivali "Ubij Srbina".

Ipak, nije to jedino, s obzirom na to da je vezista Albanije, Mirlind Daku nakon meča sa albanskim navijalima skandirao pogrdno na račun Srbije i Severne Makedonije, kako su preneli makedonski mediji.

Čelnici UEFA brzo su reagovali, te je najavljena kazna za napadača koji je rođen u Gnjilanu, a u međuvremenu, Daku se "izvinio", iako prema onome što je rekao, baš ne izgleda kao da mu je previše žao.

- Zdravo svima. Prvo, želim da se zahvalim svima koji su nas podržali u dobrim i teškim momentima tokom Evropskog prvenstva. Kao i svaki fudbaler u tim momentima su emocije na drugom nivou, to može da se razume samo na terenu i teško je objasniti osećaj igranja za nacionalni tim, za te sjajne navijače koji nam daju bezgraničnu ljubav. To je naš prvi moto, "volimo Albaniju bez granica". Ako sam uvredio nekoga tokom posle meča sa Hrvatskom, uticaj utakmice je uzeo maha. Nastaviću da radim zajedno sa celom grupom da bismo stigli do naših snova. Oproštaj je muški i ja osećam moralnu i profesionalnu obavezu da uradim to, za sve koji su povređeni. S, poštovanjem, Mirlind Daku - napisao je Daku na svom Instagramu.

Čeka se reakcija UEFA, te nam ostaje da vidimo kakva će biti kazna.

(Telegraf.rs)

Video: Albanci provocirali Srbe u Minhenu, a onda je stigao odgovor naših navijača

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    21. jun 2024 | 10:21

    Nigde ja nisam pročitao da je spreman za sankcije, izvinjenje nije dovoljno jer nije iskreno ...

  • blekiff

    21. jun 2024 | 09:52

    Mogu se izvininjavati hiljadu puta ,ali oni mišljenje neće promeniti.

  • нибрС

    21. jun 2024 | 09:50

    Само један од козољубаца...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA