≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fudbalski savez tzv. Kosova se ponovo žali UEFA na Srbe: Evo šta je glavni razlog

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija i Slovenija su u prijateljskoj atmosferi odigrali susret u Minhenu

  • 21
Slovenija - Srbija, EURO 2024 Foto: Nikola Tomić

Fudbalski savez tzv. Kosova (FSK) podneo je još jednu žalbu UEFA zbog "nacionalističkog i rasističkog" ponašanja srpskih navijača tokom meča grupe C na Evropskom prvenstvu u fudbalu 2024. godine između Slovenije i Srbije, koji je odigran u Minhenu.

U svojoj žalbi, FSK je izrazio "duboku zabrinutost zbog neprimerenog ponašanja" koje je, kako tvrde, učestalo i neprihvatljivo na ovakvim sportskim događajima. Prema njihovim navodima, srpski navijači su tokom utakmice ispoljavali nacionalističke i rasističke poruke, što je bacilo senku na inače uzbudljiv meč koji je završen rezultatom 1:1.

Zanimljivo, sve ovo se dešava u danu kada je UEFA je imenovala Inspektora za etiku i disciplinu kako bi sproveo istragu o navodnom rasističkom i/ili diskriminatornom ponašanju navijača tokom utakmice između Hrvatske i Albanije na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Utakmica je odigrana 19. juna 2024. godine na stadionu u Hamburgu, Nemačka.

Tada su dve grupe navijača tokom meča uzvikivale: "Ubij Srbina". 

Pored toga, UEFA je takođe pokrenula istragu u vezi sa navodno neprimerenim ponašanjem igrača Albanske fudbalske asocijacije, Mirlita Dakua, tokom iste utakmice. Detalji o oba slučaja biće dostupni kako istraga bude napredovala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đole Srba

    21. jun 2024 | 00:17

    Zar šiptare ništa nije sramota. Žive na ukradenoj zemlji, ubijaju nekažnjeno Srpski narod, kao država nisu priznati od većine država na svetu i još se bune. Ne znam dokle će tako!

  • West

    21. jun 2024 | 00:10

    Onaj ko je dopustio tzv.Kosovu da udje u Mok i Uefa neka resava problem

  • Veteran

    21. jun 2024 | 00:33

    Čuj fudbalski savez kosova, pa oni nemaju ni fudbal kako treba ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA