Vreme čitanja: oko 3 min.

"Mislim da Luka ne pije alkohol": Tadić dobio pitanje hoće li častiti Jovića pivom, evo šta je odgovorio

S. T.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kapiten Srbije analizirao je utakmicu

  • 1

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, Dušan Tadić analizirao je utakmicu sa Slovenijom na Evropskom prvenstvu u kojoj je naš tim došao do boda golom Luke Jovića u 95. minutu meča.

Ističe da su osećana pomešana i da je tim ušao nervozno u duel, što je protivnik i te kako osetio.

- Pomešana su osećana sigurno, jer pre utakmice želiš da osvojiš tri boda protiv koga da igraš. Mislim da smo ušli nervozno, da smo imali neke ishitrene greške. Protivnik je to osetio, imali su veću inicijativu od nas. Imali smo šansu preko Mitra, ali su oni imali stativu i odbitak. Krenuli smo u drugo poluvreme dobro sa šansom Mitra. Prvi pogodak je bio jako bitan. Imali smo šanse, oni kada su postigli gol, povukli su se nazad. Na kraju dobro osvojen bod.

Ali Srbija se još jednom vratila.

- Pa jeste, ekipa je po ko zna koji put pokazala karakter. Vraćali smo se iz minusa, nikada se ne predajemo, pa ni sada. Eto, bilo bi dobro da smo ranije postigli pogodak, da bi bila možda i drugačija utakmica.

Najvažnije je da su šanse za plasman dalje ostale.

- Mislim da smo i dalje u igri, što je najvažnije, daćemo sve od sebe da pobedimo Dansku. Biće to teška utakmica, jer su oni dobar tim, ali moramo da verujemo do kraja i da uradimo sve od sebe. Uobičajeno, protiv Švedske, imali smo pet šuteva, dali smo tri gola. A danas, mnogo toga je bilo promašeno. To je fudbal, nekada date sve, a nekada ništa.

Slovenija - Srbija, EURO 2024 Foto: Nikola Tomić

Šta treba uraditi protiv Danske drugačije nego danas?

- Jeste, kao što sam rekao. Ekipa je pokazala karakter, to je jako dobro. Pričali smo malopre, da moramo da krenemo jako, da budemo agresivni. Ne znam, moramo da analiziramo i vidimo zašto se to desilo, da ispravimo i korigujemo neki nedostatak. Mislim da ekipa mora da se opusti i da uživa, odatle da dođemo do željenog rezultata. Kao da smo hteli da požurimo, imali smo ishitrene greške bez razloga.

Misli da je dobro odigrao danas.

- Uvek može bolje, ali mislim da sam namestio tri-četiri stopostotne šanse, žao mi je što nismo postigli pogodak, ali sam pokušao da uradim sve što je u mojoj moći da pomognem ekipi. Nisu bitni pojedinci, nego šta možemo da uradimo za ekipu.

Da li Srbija treba manje da improvizuje?

- Improvizaciju? Nekada moraš da improvizuješ.

Vikao je konstantno Tadić na saigrače, pokušao da ih bodri.

- Govorio sam im, pogotovo početak utakmice, kada nas niko nije napadao, lopte smo davali njima. Oni dobiju elan, a mi uđemo u nervozu. Trebalo je da se dodajemo i da steknemo sigurnost.

Nije mogao da otkrije šta je Piksi rekao igračima, jer nije bio tu.

- Posle utakmice nisam bio, jer sam bio na doping kontroli.

Slovenija - Srbija, EURO 2024 Foto: Nikola Tomić

Nije bilo iznenađenja kada su Slovenci u pitanju.

- U suštini nas nisu iznenadili, jer smo znali da igraju direktnu igru. Ostavili smo im više prostora u prvom poluvremenu, treba da analiziramo i da vidimo šta može dalje.

Stvorila je Srbija dosta šansi, prema mišljenju Tadića.

- Pa jeste, ali treba gledati da li smo stvorili šanse. Normalno je kada imamo egzekuciju da bismo ranije postigli pogotke. Danas smo previše šansi promašili, treba bolje da igramo, ali dosta smo se ispromašivali.

Nema više kalkulacija sa Danskom.

- Definitivno, treba nam pobeda. Trebala nam je pobeda i danas. Nismo najbolji kada se kalkuliše.

I taj bod sa Slovenijom je sada dragocen.

- Hteli smo tri boda, a bod ti je na kraju dragocen, jer smo ostali u igri.

Srbija je imala odlične šanse.

- Super je centrirao, mislim da smo i u prvom poluvremenu imali nekoliko šansi, Mitru je prošla pored stative. Imali smo nekoliko opasnih navrata.

Hoće li Luka Jović dobiti pivo?

- Luka mislim da ne pije alkohol. Znali smo da je Luka odličan igrač. Ne znamo šta voli, ali Luka je fantastičan igrač, eto, drago mi je da je postigao pogodak.

(Telegraf.rs)

Video: Heroj Srbije, Luka Jović pred medijima: Verovao sam do kraja u gol

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carpe Diem

    21. jun 2024 | 08:57

    Ти стручњаче најспремнији ???Кад си ти јуче онакав, ( најспремнији, онда какви су тек други били, част појединим изузетцима) уображен си дечко, али и уображеност је образовање!!Прошао ти је рок, као млеку у тетра паковању! Играте као бабе, “играте “ најдосаднији фудбал на свету! Да ли ти то капираш уображени??!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA